Sök
Maja Nyhlén Persson.
SDHL

CLOSE-UP SDHL: Leksand IF:s Maja Nyhlén Persson

Tillsammans med Svenska ishockeyförbundet och SDHL presenterar vi den nya serien Close-Up SDHL. Här möter ni varje vecka en spelare från varje lag i ligan. I dag: Leksands landslagsback Maja Nyhlén Persson.

Hon fyllde 18 år för bara en knapp månad sedan. Men trots sin ringa ålder är Maja Nyhlén Persson en synnerligen rutinerad och erfaren spelare. Leksands back har redan hunnit göra drygt fyra SDHL-säsonger och över 140 matcher i ligan plus tre U18-VM, ett VM och ett OS.

I dagens avsnitt av Close-Up SDHL möter vi Maja Nyhlén Persson i hennes hemmiljö i lilla Leksand, dit hon flyttade 2014. Hon berättar om kärleken till Dalarna och stoltheten hon känner över att få representera favoritlaget sedan barnsben.
– Jag trivs otroligt bra här ute i skogen, ler hon.

Tidigare avsnitt i Close-Up SDHL:
6/11 – Erika Grahm, Brynäs IF
13/11 – Anna Borgfeldt, Göteborg HC
20/11 – Olivia Carlsson, Modo Hockey
27/11 – Anna Amholt, AIK
4/12 – Moa Wernblom, Linköping
* 11/12 – Sofia Reideborn, SDE Hockey

 

Den här artikeln handlar om: