Sök
Roger Melin ersätter Leif Carlsson. …
Nyheter

Leksands GM om tränarbytet ”Bra och klokt beslut”

Sent på måndagskvällen meddelande Leksand att Leif Carlsson får lämna uppdraget som huvudtränare. Roger Melin kliver in i hans ställe. Nu har Leksands General Manager Thomas Johansson uttalat sig om beslutet.
– Det var känslomässigt, det är inga roliga beslut, Det var lång eftermiddag och kväll och utifrån det beslutade vi att släppa Leffe, säger Johansson till LIF-tv.

Thomas Johansson, General Manager för Leksand, uttalade sig på tisdagsförmiddagen om beslutet att sparka Leif Carlsson och plocka in Roger Melin som huvudtränare.
– Det har varit ett gemensamt beslut mellan mig och styrelsen. Vi har lagt upp allt på bordet och kommit fram till att det här är den bästa lösningen för framtiden. Det finns många saker som spelar in. När alla saker kom upp på bordet kändes det som ett bra och klokt beslut in framtiden.

Vidare medger han att trycket utifrån varit stort.
– Det är klart att det har varit ett tryck, framför allt mot den huvudtränare vi hade i Leffe Carlsson, han har ju levt under ett enormt tryck med resultaten. Jag har försökt att avlasta genom att ta mycket media. Det är jobbigt, men det viktigaste är att vi inte fattar ett känslomässigt beslut, utan ett som är bra för Leksands framtid.

”ROGERS NAMN HAR FUNNITS MED FRÅN BÖRJAN”

Thomas Johansson säger att Roger Melin funnits med i tankarna länge.
– När man sonderar terrängen har Rogers namn funnits med från början. Sen att det studsade som det gjorde med resultat och den öppningen fanns här och nu… Jag känner mig bekväm med att Roger kommer finnas med oss på den här resan.

– Jag rankar Roger som topp-två under alla mina år som jag spelade. Roger vill bygga individer och spelare på ett positivt sätt. Det är det moderna ledarskapet. Generationerna som kommer behöver en trygg person för att växa.

Roger Melin ansluter till Leksand vid lunch och ska träffa spelarna klockan 13. Därefter deltar han vid lagets träning klockan 15
– Vi har en grupp som är väldigt stukad rent självförtroendemässigt, Att få in en tränare som förmedlar förtroende, trygghet, tillit är jätteviktigt, säger Johansson till LIF-tv.

Kontraktet med Roger Melin gäller den här säsongen och nästa.

 

Den här artikeln handlar om: