Sök
Förstärkning väntar för LHC. …
SDHL

Topplaget krossade jumbon – bärgade sjunde raka segern

Linköping HC körde över jumbon för fjärde gången denna säsongen. 7-0 blev vinstsiffrorna efter en stark tredje period av topplaget. Det innebar sjunde raka segern för LHC, Göteborg har å sin sida förlorat sina sju senaste matcher.

Det såg på förhand inte ut till att bli mycket av en match för fjolårsfinalisterna Linköping. Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen, Linköping har vunnit samtliga. Slutresultaten då blev 3-0, 6-0 och 14-0. d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d d 

Idag blev vinnarsiffrorna 7-0 och Göteborg har därmed inte lyckats göra mål på Linköping efter fyra försök. Linköpings målvakt Lisa Nordlöf fick därmed hålla sin andra nolla för säsongen, den första kom även den mot Göteborg.

Noterbart är att skyttedrottningen Kennedy Marchment inte gjorde mål vilket man har vant sig vid att hon gör i nästan alla matcher, speciellt när laget gör sju mål. Istället blev det tre assist för kanadensiskan.

I och med segern så går Linköping om rivalen HV71 och placerar sig på tredjeplatsen. Desto tyngre är det för Göteborg, laget ligger hopplöst sist med endast sex poäng på 28 matcher och minus 133 i målskillnad.

Den här artikeln handlar om: