Sök
Roger Melin stannar till 2020. …
Nyheter

Melin stannar i Leksand till 2020

Roger Melin har anslutit till Leksand under dagen. Samtidigt meddelar Leksand att klubben skrivit kontrakt med Melin för resten av säsongen – och ytterligare en säsong. 

Efter nio raka förluster fick Leif Carlsson lämna jobbet som huvudtränare för Leksand. Roger Melin tar över. Många trodde att förändringen skulle gälla säsongen ut – men kontraktet är skrivet till och med 2020, vilket innebär att Melin är kvar även nästa säsong.
– Vi har jobbat stenhårt sedan jag kom in att försöka förändra delar för att vi ska komma tillbaka på ett vinnande spår, men vi har inte lyckats med det. Uppförsbacken har blivit större och större. Sedan tar man in andra parametrar, som biljetter och ekonomi, och man får inte vara dum i de här sammanhangen, säger Leksands Thomas Johansson till Hockeypuls. 

– Det här är ingen quick fix på det sättet. Vi gör en långsiktig lösning eftersom Roger kommer in. I stället för att börja 1 maj kommer han in nu redan.

Johansson ångrar inte heller sina tidigare uttalanden om att han inte skulle byta tränare.
– Nej, nej. Det funkar inte så i en organisation. Jag skulle inte vilja jobba i en sådan organisation och för mig handlar det om att bygga tillit och förtroende. Vi har jobbat stenhårt för att vända det här tillsammans. Jag ångrar ingenting. Inte heller utifrån den historik som funnits under hösten med ingen sportchef och all turbulens som Leffe fått tagit innan jag klev in, säger Johansson till Hockeypuls.

Den här artikeln handlar om: