Sök
Erik Gustafsson och Gustav Forsling blev matchvinnare för Chicago.
Nyheter

Oväntade blågula hjältar när krislaget tog sällsynt seger

Chicago har haft en miserabel inledning på NHL-säsongen och förlusterna har duggat tätt. Men inatt kom så äntligen en seger när Nashville besegrades med 2-1. Målskyttar för Chicago var två svenska backar.

Gustav Forsling har varit borta ett tag på grund av skada men gjorde comeback inatt. Det var också han som i den andra perioden kvitterade Nashvilles ledning från den första perioden. Backens andra mål för säsongen.

Erik Gustafsson har haft en fin säsong hittills i Chicago och det var också han som skulle få ikläda sig hjälterollen när han i slutet av den andra perioden satte dit 2-1 för Chicago. Han sköt från blålinjen och pucken styrdes in i mål via armen på Nashvilles Ryan Ellis.

Cam Ward stod för för 30 räddningar i Chicagos mål när laget tog andra seger på tolv matcher. I hemmalaget hade Carl Dahlström mest istid av alla med sina 22 minuter.

Chicago – Nashville 2-1 (0-1,2-0,0-0)

Chicago: Gustav Forsling, Erik Gustafsson
Nashville: Kevin Fiala

SE HÖJDPUNKTER FRÅN NATTENS MATCH HÄR:

Den här artikeln handlar om: