Sök
Olli Juolevi.
Vancouver

Allvarligt knäskadad – nu är säsongen över för finske backtalangen

Backtalangen Olli Juolevi har spelat klart för säsongen. Det står klart efter att han genomgått en omfattande knäoperation till en följd av en skada han drabbades av i AHL förra månaden.

2016 valdes han som femte spelare i draften av Vancouver Canucks och spåddes en lysande framtid. Backen Olli Juolevi har dock haft det tufft att möta förväntningarna sedan dess. Och när saker och ting såg ut att lossna den här säsongen har han nu drabbats av ett stort bakslag.

Efter att inlett säsongen med att göra 13 poäng (1+12) på 18 matcher för Utica Comets i AHL har Juolevi inte spelat sedan 17 november. Det har berott på en knäskada som nu visat sig vara så pass allvarlig att den krävde operation.

FICK GENOMBROTTET PÅ JVM

Vancouver Canucks meddelar nu att säsongen är över för 20-åringen. Han behöver sex månaders konvalescens och rehab och förväntas vara fullt återställd till träningslägret nästa höst.

Olli Juolevi fick sitt genombrott under JVM på hemmais 2016. Där vann han guld med de finska lejonen efter att ha noterats för nio assist på sju matcher. Juolevi tillbringade två säsonger med London Knights i OHL innan han i fjol flyttade hem till Finland för spel i Liiga med TPS Åbo. Där noterades han för 19 poäng (7+12) på 38 matcher.

Den här artikeln handlar om: