Sök
Colorado Avalanche besegrade Montreal Canadiens under natten
Nyheter

Finländaren firade 200 matcher – svensken avgjorde

Mikko Rantanens utväxling i Colorado Avalanche har knappast gått någon förbi den här säsongen. Inatt gjorde 22-åringen sin 200:e match i NHL – och blev matchhjälte. 

Montreal Canadiens, som senast föll hemma mot Boston med 0-4, skulle försöka studsa tillbaka i vinnarspåret i Denver och det började bra: Carey Price storspelade och istället för ett tidigt ledningsmål från hemmalaget kunde Brendan Gallagher styra in 0-1 på Jeff Petrys skott från blålinjen.

I den andra perioden stod Price för ett sällsynt misstag. Han hade alla möjligheter i världen att lägga iväg en puck men fick hjärnsläpp och slog pucken rakt i den bana som Nathan MacKinnon valt när han skulle stressa målvakten. MacKinnon snappade upp trissan och serverade Rantanen som bara hade att flippa in pucken högt över en oerhört besviken Price.

– Nate gör det bra. Jag försöker bara skrika på honom och han får fram passningen. Vi pratade om att forechecka högt innan matchen, sa Rantanen till media efteråt.

LANDESKOG PÅ VOLLEY

Den tredje perioden var bara 35 sekunder gammal när Rantanen drev upp ett anfall. Pucken gick via Nathan MacKinnon till Gabriel Landeskog som fick två chanser och sopade in sin egen retur på volley. Målet videobedömdes för hög klubba men Landeskog var aldrig nära att göra fel i den situationen. Det var Landeskogs 23:e fullträff för året och han ligger nu på tredje plats i skytteligan.

Habs lyckades inte resa sig efter den knocken utan inkasserade sin andra raka förlust. Avs förstakedja stod för fem nya poäng och har nu gjort totalt 60 mål och 95 assistpoäng under säsongen. Med 155 poäng är Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen 25 poäng före näst bästa kedja: Tampa Bays Nikita Kutjerov, Steven Stamkos och Brayden Point.

 

Den här artikeln handlar om: