Sök
CHOCKEN: Jokerit lläckar pengar och förlorat över en halv miljard på fyra år.
Nyheter

Storklubbens jätteförlust efter flytten: 580 miljoner kronor

För fyra år sedan bytte storklubben Jokerit SM-liiga mot KHL. En kontroversiell flytt som inte verkar ha lönat sig. Den finska klubben har gått 580 miljoner, över en halv miljard, back under sina år i ligan. Detta rapporterar Ilta-Sanomat

När Jokerit bytte Finland mot Ryssland visste man att det skulle bli dyrt men kanske inte riktigt så här dyrt. Klubben har läckt pengar under sina fyra säsonger i KHL och har gått runt 150 miljoner back varje säsong efter flytten. Totalt har klubben förlorat över en halv miljard sedan flytten 2014.

Klubben överlever endast tack vare ett par ryska miljardärer som äger 40 procent av klubben och konstant lånar ut pengar till Jokerit.

Det är dyrt att spela i KHL. Det var nog lika bra att projektet Crowns misslyckades och att Sverige inte fick ett lag i ligan.

Den här artikeln handlar om: