Sök
Lovisa Selander.
Nyheter

Svenska landslagsmålvakten draftad av NWHL-klubben

Lovisa Selander har gjort stor succé i den amerikanska collegeligan sedan flytten från SDE 2015. Målvaktens fina spel resulterade i dag att Boston Pride i dag valde 22-åringen som 20:e spelare totalt i NWHL-draften.

LÄS MER: Svenskan som har tagit collegehockeyn med storm: ”Svenska målvakter håller en rätt hög klass”

Lovisa Selander tog steget från SDHL till collegehockeyn i USA hösten 2015. Sedan dess har den 22-årige målvakten levererat fina siffror för sitt RPI (Rensselaer Polytechnic Institute) och belönades tidigare den här säsongen med en plats i Ylva Martinsens landslagstrupp till fyrnationsturneringen i Saskatoon.

FÖRSTA MÅLVAKTEN I DRAFTEN

Det är inte bara den svenska förbundskaptenen som fått upp ögonen för Selander under tiden i Nordamerika. Under torsdagskvällen draftades hon som 20:e spelare totalt av NWHL-klubben Boston Pride.

Den Sollentuna-födde målvakten blev den första målvakten att väljas i draften.

Selander representerade SDE innan hon flyttlasset gick över Atlanten 2015. 22-åringen är nu inne på sitt fjärde och sista år på college. Den här säsongen har Selander spelat 16 matcher för RPI och står noterad för en räddningsprocent på 94,4 procent.

Den här artikeln handlar om: