Sök
Victor Hedman
U18-VM

Hedmans gest – bjuder in hundratals ungdomar till VM-matchen

Victor Hedman har fått nästan lika mycket beröm för sitt arbete utanför isen som det han gjort på densamma. Nu har han bjudit in 300 personer till en match i U18-VM i vår.

I vår ska de svenska Småkronorna jaga guld i VM på hemmaplan. Turneringen går främst i Örnsköldsvik och anförda av superstjärnorna Lucas Raymond och Alexander Holtz lär Sverige vara en av favoriterna till turneringssegern.

I en av matcherna i gruppspelet möter Sverige junior-dominanten USA – och då kan de räkna med ett extra gott stöd på läktaren. Victor Hedman har nämligen bjudit 300 personer på biljetter till matchen. Den regerande Norris Trophy-vinnaren har bjudit in personer som är aktiva inom hans ungdomslag och de som funnits med i hans hockeyskola.

U18-VM spelas i Örnsköldsvik och Umeå, 18-28 april. Sverige har fem silver och fyra brons, men jagar sitt första guld.

Den här artikeln handlar om: