Malmö nollade serieledande Luleå. …
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Nollade serieledarna – i julkostym

Sex matcher spelades i SHL under fredagskvällen. I Malmö hade hemmalagets tränartrio klätt upp sig i julkostymer när laget nollade serieledande Luleå.

MORA – DJURGÅRDEN 3–2 STRAFFAR (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Mora:
Abott (2), Carnbäck
Djurgården: Axelsson, Brodin

Djurgården toppar ligan över vunna förstaperioder – och det fortsatte mot Mora. Dick Axelsson gav laget ledningen genom ett mäktigt slagskott upp i krysset. Mora kvitterade i andra perioden, men med bara 12 sekunder kvar av mittenperioden återtog Djurgården ledningen efter att Moramålvakten Janne Juvonen tappat in Daniel Brodins skott i plocken.

I tredje perioden kvitterade Mora genom Nils Carnbäck. Matchen gick till straffar, där Spencer Abott satte det avgörande målet för Mora. Efter machen kommenterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson förlusten och fann en svag länk.
– Vi spelar jättedåligt i andra perioden.

ÖREBRO — SKELLEFTEÅ 2–4 (1-0, 1-1. 0-3)
Örebro: Boucher, Abols
Skellefteå: Alvarez (2), Wingerli, Lindström

Det var Örebro som inledde bäst och Jordan Boucher gav laget ledningen i den första perioden. Men i andra perioden klev tvåmålsskytten Robin Alvarez fram och kvitterade för Skellefteå. Örebro gjorde 2-1 innan periodens slut. Men i sista perioden vände Skellefteå på matchen och Alvarez kunde sätta spiken i kistan i tom bur, vilket betydde slutresultatet 4-2.

BRYNÄS — VÄXJÖ 3–1 (1-1, 1-0, 1-0)
Brynäs:
Rohdin (2), Boqvist
Växjö: Horak

Joachim Rhodin satte sitt andra mål för kvällen i tom bur, vilket innebar slutresultatet 3-1 för Brynäs.

Efter matchen hyllade Växjös tränare Sam Hallam motståndarlaget, som bara förlorat poäng i en match sedan Magnus Sundquist tillträdde som tränare.
– De är mer kompakta, sa Hallam.

HV71 – FÄRJESTAD 4–3 (1-1, 1-1, 2-1)
HV71: Joakim Andersson, Nils Andersson, Bengtsson, Ytterell
Färjestad: Reichenberg, Lindqvist, Nygård

Innan matchen hyllades Stefan Liv, som skulle fyllt 38 år i dag.

När matchen kom igång var det Färjestad som tog ledningen genom Alexander Reichenberg efter sex minuters spel. Men hemmalaget vände på matchen och såg ut att gå in i pausvila inför den tredje perioden med en ledning – men Michael Lindqvist ville annorlunda och fick in 2-2 precis innan periodens slut.

I den tredje perioden drog HV71 det längsta strået. Med 53 sekunder kvar av matchen dömdes Färjestads kvitteringspuck bort för gruff, vilket gjorde att HV71 kunde vinna med 4-3.

MALMÖ REDHAWKS — LULEÅ 4–0 (2-0, 1–0, 1–0)
Malmö Redhawks:
Forsberg, Storm, Arell, Rosdahl

Malmö tog en komfortabel seger när man nollade serieledarna Luleå. Fyra olika målskyttar kom med i målprotokollet och alla mål gjordes i spel fem mot fem.

Noterbart var Malmötränarnas märkliga klädsel. Alla var uppklädda i varsin julkostym – något som fick många att höja på ögonbrynen.

FRÖLUNDA — TIMRÅ 3–2 (2-0, 1-1, 0-1)
Frölunda:
Fjellström, Rakhshani, Carlsson
Timrå:
Madsen, Kinnvall

Frölunda hade en 3-0-ledning med halva matchen spelad. Då kom Timrå igång och reducerade till 3-2. Men närmare än så kom man inte. Matchen slutade 3-2 till Frölunda. Oliwer Fjellström bröt en lång måltorka, när han gjorde sitt första mål sedan 2016.