ÅRETS RÄDDNING? Sami Vatanen gjorde ett spektakulärt ingripande mot Ottawa.
Ottawa

Finske backens galna räddning bäddade för avgörandet: ”Trodde inte det var sant”

Med skaftet på sin klubba lyckades Sami Vatanen hindra Ottawa Senators från att få liv i mötet med New Jersey Devils. Finländarens highlighträddning bäddade för en spelvändning som gjorde att Taylor Hall dödade matchen.
– Jag kunde inte tro att det var sant, säger Hall efter 5–2-segern.

Taylor Hall svarade för två mål och två assist när New Jersey Devils lyckades få ett stopp på sin tre matcher långa förlustsvit med en 5–2-seger mot Ottawa Senators. Det alla pratade om efter matchen var emellertid det som inträffade alldeles innan Hall dödade matchen med sitt 4–1-mål.

Drygt fem minuter in i den andra perioden fick Senators nämligen ett gyllene läge att reducera Devils ledning till 2–3. Rookieforwarden Brady Tkachuk hade i princip öppet mål att stöta in pucken när Devils finske back Sami Vatanen dök upp från ingenstans och lyckades stoppa ett säkert mål – med skaftet på sin klubba.

I stället för ett mål i baken vände spelet och Taylor Hall rakade in Kyle Palmieris förarbete.
– Jag kunde inte tro att det var sant. Jag trodde att de skulle kolla på repriserna och se att pucken var inne, säger Hall till nhl.com.
– Men vi behöver de göra de där andra- och tredjeinsatserna, verkligen se till att pucken inte går in. Det är sådant vi kanske har saknat de senaste matcherna. Det var en fantastisk insats av Vatanen. Om jag inte hade gjort mål hade ingen tänkt så mycket på det, men det var otroligt viktigt för vårt lag.

JOHANSSON PÅ SKADELISTAN

Hall, som fick pris som NHL:s mest värdefulla spelare förra säsongen, har noterats för elva mål och 37 poäng på 32 matcher den här säsongen.

I Ottawa Senators var Matt Duchene tillbaka efter att ha missat sex matcher och sköt bägge lagets mål i matchen.

I New Jersey saknades Marcus Johansson på grund av en överkroppsskada. Han är uppsatt på skadelistan och det är oklart hur länge han måste vila.

New Jersey – Ottawa 5–2 (2–0, 3–2, 0–0)
New Jersey: Taylor Hall 2 (11), Pavel Zacha (5), Kyle Palmieri (18), Nico Hischier (9).
Ottawa: Matt Duchene 2 (14).