Sök
Patrice Bergeron.
Nyheter

En comeback att minnas – storstjärnan nådde milstolpe

Han hade inte spelat sedan 16 november. I sin comeback briljerade Patrice Bergeron rejält. Med två mål och två assist förde han Boston Bruins till en 5–2-seger mot Nashville Predators.

Efter 16 raka matcher frånvaro på grund av revbens- och nyckelbensskador var han äntligen tillbaka. Patrice Bergeron ödslade ingen tid i sin comeback för Boston Bruins. I hemmamötet med Nashville Predators gav han Bruins fans en tidig julklapp. Med två mål och en assist var 33-åringen i allra högsta grad involverad i 5–2-segern.

I processen hann franskkanadensaren, som varit Bruins trogen sedan 2003, nå en häftig milstolpe. 2–1-målet tidigt i den tredje perioden var nämligen hans 300:e i NHL-karriären. Bergeron är den sjätte spelaren att göra 300 mål eller fler för Bruins. Övriga fem är den högt meriterade kvintetten Johnny Bucyk, Phil Esposito Raymond Bourque, Cam Neely och Rick Middleton.

NÄRMAR SIG 1 000 MATCHER

Poängmässigt sett är Bergeron, som kommer att nå 1 000 spelade matcher för Bruins om han får vara frisk större delen av resten av säsongen, sjua genom tiderna i klubben med sina 764 poäng på 983 matcher. Den här säsongen står han noterad för finfina 30 poäng (11+19) på 20 matcher.

Patrice Bergerons sidekickar Brad Marchand och David Pastrnak hade 1+2 vardera i matchen. Pastrnak är delad trea med bland andra Gabriel Landeskog i NHL:s målliga med sina 23 fullträffar.

I Nashville, som fortsatt saknar både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson, plockade kaptenen Roman Josi upp två assist. Preds har förlorat tio raka bortamatcher i och med lördagskvällens nederlag.

Boston – Nashville 5–2 (1–0, 0–1, 4–1)
Boston: Patrice Bergeron 2 (11), Brad Marchand (12), David Pastrnak (23), Sean Kuraly (2).
Nashville: Ryan Johansen (6), Kyle Turris (6).

Den här artikeln handlar om: