Sök
4.07734147 Sep 27, 2018; San Jose, CA, USA; San Jose Sharks defenseman Erik Karlsson (65) warms up before the game against the Calgary Flames at SAP Center at San Jose. Mandatory Credit: Stan Szeto-USA TODAY Sports IBL …
San José

Domen har fallit mot Erik Karlsson – stängs av

Erik Karlsson straffas för sin tackling på Austin Wagner. Under söndagen stängde NHL:s disciplinnämnd av svensken i två matcher för vad man anser vara en huvudtackling.

Det var i lördagskvällens möte mellan San José Sharks och Los Angeles Kings som Erik Karlsson skickade Austin Wagner i isen. Svensken klev fram och delade ut en tung tackling som lämnade Kings rookieforward tydligt vimmelkantig.

Domarna friade Sharks stjärnback och valde att inte dela ut någon utvisning. Men det innebär inte att han blir utan straff. Efter matchen meddelade NHL Player Safety att man under söndagen skulle hålla ett telefonförhör med Karlsson. Nu står det klart att tacklingen renderar i en avstängning.

GÅR MISTE OM DRYGT 600 000 KRONOR

Karlsson tvingas avstå de två närmaste matcherna och går utöver det miste om närmare 70 000 dollar – 633 000 svenska kronor – i utebliven lön till en följd av avstängningen. 28-åringen missar nu Sharks möte med Arizona Coyotes i natt samt matchen mot Anaheim Ducks den 27 december.

Erik Karlsson tonade själv ned händelsen efter matchen. Han ansåg sig inte ha gjort något fel.
– Jag stänger gapet och han åker in i mig. Jag lutar mig inte ens in mot honom. Jag befinner mig i hans väg och det är en axel-mot-axel-tackling, sade han till Mercury News.
– Olyckligtvis gick han omkull rätt hårt och kom inte tillbaka. Jag hoppas han är okej.

Wagner tvingades avbryta matchen på grund av vad Kings kallade ”en överkroppsskada”.

Kings vann matchen med 3–2 efter att Ilja Kovaltjuk avgjort i förlängningen.

Den här artikeln handlar om: