Sök
STRAFFADES – FÖR GEST. Malte Strömwall anklagas för att ha gjort en onanigest mot domaren.
Nyheter

Svenske poängkungen fick matchstraff – för ”sexgest”: ”Jag blev chockad”

Malte Strömwall har vräkt in mål och poäng för KooKoo i finska ligan. Men i fredags hamnade han i fokus av en helt annan anledning. Han fick matchstraff efter att ha anklagats för att ha gjort en sexuell gest mot domaren.
– Det kom som en stor överraskning, säger han till is.fi om händelsen.

Malte Strömwall har haft en exemplarisk första halvan av säsongen med KooKoo i Liiga. 24-åringen toppar just nu både mål- och poängligan i Finland med sina 18 mål och 33 poäng på 31 matcher.

Men i fredagens match mot Pelicans fick han matchstraff sent i första perioden.
Anledningen?
Han ansågs ha gjort en onanigest mot domarna.

Själv ställde sig Strömwall helt oförstående till domslutet. Han menar själv att han försökte påkalla domarnas uppmärksamhet med handsken efter att ha fått en smäll från en motståndare och tappat pucken.

”FICK INGEN INFORMATION OM VARFÖR JAG FICK MATCHSTRAFF”

– Jag blev chockad. Det kom som en stor överraskning och jag förstod inte varför jag inte fick stanna på isen. Det var först när killarna kom in i periodpausen som jag fick reda på vad det handlade om. Jag hade inte fått någon information om varför jag fick matchstraff, säger han till Ilta-Sanomat.

På Twitter skrev han:

KooKoo förlorade matchen med 1–2 utan sin svenska stjärna på isen. Laget ligger på tolfte plats av 15 lag efter en berg- och dalbana till säsong. Inget lag i Liiga har släppt in lika många mål som den svenska stjärnans lag. Just nu befinner man sig fyra poäng från en slutspelsplats.

Den här artikeln handlar om: