Sök
Linus Ullmark.
Nyheter

Ullmarks show – stoppade 40 skott och höll sin andra nolla

Linus Ullmark fortsätter att imponera mellan Buffalo Sabres stolpar. I natt räddade han 40 skott och höll säsongens andra nolla i 3–0-segern över Anaheim Ducks. En match där Rasmus Dahlin sköt sitt första hemmamål för Sabres.
– Skönt att ha det gjort, säger Dahlin.

Linus Ullmark har fått agera andrekeeper bakom Carter Hutton under stora delar av den här säsongen. Men när Ullmark väl har fått chansen har han imponerat. Såsom i natt. I sin 13:e start för säsongen kom den åttonde segern och andra nollan.

25-åringen stoppade 40 skott i Buffalo Sabres 3–0-seger över Anaheim Ducks och utsågs till matchens första stjärna.
– De hade många skott på mål, men det var inga frilägen eller två-mot-ettor. Det är sådant de är riktigt bra på, säger han till nhl.com.
– De är ett bra lag fem-mot-fem. Vi minimerade deras chanser och det är givetvis viktigt för oss att få det där andra målet för de hade haft tryck på oss då, men vi lyckades döda av det.

Rasmus Dahlin sköt matchens första mål när han gav Sabres ledningen i powerplay. Det var 18-åringens fjärde mål för säsongen, men det första hemma i KeyBank Center. Dahlin nådde därmed 20 poäng i sin 37:e NHL-match. Bara tre andra 18-åriga backar har nått den noteringen snabbare.
– Jag var medveten om att jag inte hade gjort mål här och det var skitkul att göra det framför våra fans. Det är skönt att ha det gjort, säger han till MSG Network efter matchen.

Lawrence Pilut kom också med i poängprotokollet via en assist. Han har tre assist på sina åtta första NHL-matcher.

Buffalo Sabres går på juluppehåll som trea i Atlantic Division och det är faktiskt bara lagen alldeles framför dem i divisionen, Tampa Bay Lightning och Toronto Maple Leafs, som har spelat in fler poäng i Eastern Conference.

Buffalo – Anaheim 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
Buffalo: Rasmus Dahlin (4), Jeff Skinner (26) (Lawrence Pilut), Conor Sheary (7).

 

Den här artikeln handlar om: