Sök
Calvin de Haan, Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho.
Nyheter

Hyllning till rötterna – då dominerade finska stjärnorna i valtröjorna

Carolina Hurricanes hyllade sina rötter i går kväll – och slog Boston Bruins i processen. Iklädda de klassiska Hartford Whalers-tröjorna vann de med 5–3 efter åtta poäng av finska radarparet Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen.
– Tack gode gud att vi fick till det, säger Teräväinen efter vinsten.

Det var inför säsongen 1997/98 som Hartford Whalers omlokaliserades till North Carolina och blev Carolina Hurricanes. Inför den här säsongen beslutade ”Canes” nye ägare Tom Dundon att han ville skapa ett Whalers-tema.

Inför säsongen meddelade Hurricanes att de skulle spela matcher i de klassiska gröna Whalers-tröjorna som en homage till sina rötter. När Boston Bruins kom på besök i den sista matchen inför juluppehållet gjorde man det. Och lyckades bryta ett jobbigt mönster genom att ta en välbehövlig tvåpoängare.

ÅTTA POÄNG FRÅN SLUTSPEL

Hurricanes, som hade förlorat fem av de sex senaste matcherna, vann matchen med 5–3. Detta mycket tack vare den finska duon Sebastian Aho och Teuvo Teräväinens spel. Radarparet hade två mål och två assist vardera i matchen.
– Det var en rätt speciell kväll. Inför julen ville vi lägga allt krut på den här matchen och jobba så hårt som vi bara kunde. Tack gode gud att vi lyckades få till det, säger Teräväinen till nhl.com.

Hurricanes fick även mål från Justin Faulk medan Bostons rookie Ryan Donato sköt två av lagets mål.

Trots vinsten är Carolina Hurricanes hela åtta poäng från en slutspelsplats just nu. Boston Bruins har en av de två wild card-platserna i Eastern Conference.

Carolina – Boston 5–3 (1–2, 3–1, 1–0)
Carolina: Sebastian Aho 2 (14), Teuvo Teräväinen 2 (8), Justin Faulk (2).
Boston: Ryan Donato 2 (5), Steven Kampfer (2).

 

Den här artikeln handlar om: