Sök
181209 Modos Jonathan Johnsson jublar med lagkamrater efter att ha reducerat till 2-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 9 december 2018 i Stockholm. …
Nyheter

HA-SVEPET: Modo bröt dystra sviten – krisen allt djupare för Vita Hästen

Två matcher spelades i Hockeyallsvenskan denna torsdagskväll. Modo besegrade Vita Hästen medan Karlskrona kunde sno åt sig extrapoängen i mötet med Björklöven. Nedan följer ett kort svep från kvällens två matcher.

Karlskrona – Björklöven 2–1 efter förlängning (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
Karlskrona: Niklas Johansson, Marcus Paulsson
Björklöven: Emil Lundberg

Karlskrona kunde studsa tillbaka efter lagets pinsamma 0–7-förlust mot Oskarshamn omgången innna. Björklöven ledde länge kvällens match, men i mitten av den tredje perioden kunde Niklas Johansson kvittera Umeålagets ledning. Matchen gick sedan vidare till förlängning, där veteranen Marcus Paulsson kunde skjuta extrapoängen till Karlskrona. I och med segern ökar Blekingelaget avståndet ned till Björklöven. Nu skiljer tre poäng mellan lagen, som ligger sexa respektive sjua i den Hockeyallsvenska tabellen.

Vita Hästen – Modo 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Vita Hästen:
Modo: Lukas Wernblom

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra i Himmelstalundshallen under torsdagskvällen. Hemmalaget Vita Hästen kom till kvällens möte med sex raka förluster i bagaget, medan gästande Modo hade fyra raka nederlag med sig in i matchen. Det blev Modo som fick bryta sin dystra svit, då man kunde besegra Norrköpingslaget med 1–0. Lukas Wernbloms mål i den andra perioden blev matchens enda, vilket gjorde att han, tillsammans med målvakten Linus Lundin, blev stor matchvinnare för sitt Modo.

Den här artikeln handlar om: