Sök
Tomi Sallinen sparkas av Färjestad. …
SHL

AVSLÖJAR: Fick lämna Färjestad – nu är finländaren klar för ny SHL-klubb

Tomi Sallinen fick sparken från Färjestad för en och en halv vecka sedan. Enligt uppgifter till hockeysverige.se är nu den finländske forwarden klar för spel i Brynäs. Senare under fredagsförmiddagen presenterades Sallinen av Gävleklubben.

Tomi Sallinen ådrog sig ett benbrott redan under första matchhelgen och har fått ägna stora delar av hösten till rehabträning. Efter bara nio matcher och fyra poäng fick Sallinen lämna Färjestad tidigare den här månaden eftersom att Karlstadsklubben inte kunde ge 29-åringen den speltid han önskade.

”SPETSKVALITÉER I SPELSINNET”

Nu har Sallinen gjort klart med en ny klubb. Enligt uppgifter till hockeysverige.se ska finländaren vara klar för spel i Brynäs. Senare under fredagsförmiddagen presenterades Sallinen av Gävleklubben.
– Det är en klok spelare som har mycket spel i sig. Han har spetskvalitéer i spelsinnet, tävlar varje dag och jobbar hårt. En lagspelare som gör allt för att vinna varje kväll och så är han bra på rören, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell till klubbens hemsida.

Sallinen spelade förra säsongen i schweiziska Kloten, där han stod för 22 poäng (8+14) på 46 matcher.

29-åringen kommer inte till spel i kvällens match mot Örebro, utan kommer att göra sin Brynäsdebut på söndag mot – just det – Färjestad.

MÅNS KARLSSON
RASMUS KÅGSTRÖM

Den här artikeln handlar om: