Sök
090429 Ishockey, VM, Sverige – USA: Medan Marcus Nilson uppehåller Peter Harrold, USA, tar Johan Andersson, Sverige, pucken. …
Nyheter

Bekräftat: VM-meriterade centern gör comeback i Hockeyettan

I går kom uppgifterna om att Johan Andersson var på väg mot en comeback i moderklubben Troja/Ljungby. Under fredagen bekräftade smålänningarna att den tidigare VM-centern är klar för en comeback i klubben.
– När Johan berättade för mig om sina tankar på att återvända till ishockeyn gjorde vi upp en plan för att ge honom rätt förutsättningar, berättar Troja/Ljungbys sportchef Daniel Håkansson för klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Förre VM-spelaren mot comeback – i Hockeyettan

Johan Andersson har spelat över 400 SHL-matcher och har två VM-turneringar med Tre Kronor på meritlistan. 2014 avslutade centern karriären på grund av skadeproblem och har sedan dess arbetat som polis, men nu är Andersson klar för en comeback på isen.

”EN PASSION FÖR ATT SPELA ISHOCKEY”

Under fredagen meddelade Troja/Ljungby att Andersson har skrivit på ett korttidskontrakt med klubben.
– Vi har gjort ett avtal som löper match för match och så får vi se vad detta slutar. Johan har meriter som få andra kan mäta sig med och han har egentligen inget mer att bevisa. Men han har en passion för att spela ishockey och han har en grym inställning till vad som krävs för att vinna matcher, säger sportchefen Daniel Håkansson till klubbens hemsida.

Andersson representerade Tre Kronor under VM-turneringarna 2008 och 2009. 34-åringen har representerat Linköping, Timrå och Färjestad i SHL. Senast centern representerade Troja/Ljungby var säsongen 2013/14, då han gjorde tolv matcher för klubben som då spelade i Hockeyallsvenskan.

Troja/Ljungby inleder ikväll AllEttan med ett möte borta mot Mariestad. Då finns Andersson tillgänglig för spel.

Den här artikeln handlar om: