Sök
Lucas Raymond.
SHL

Frölundas supertalang hyllas efter premiärmålet: ”Finns inget tak för hur bra han kan bli”

I avstängde Mats Rosseli Olsens frånvaro fick Frölundas supertalang Lucas Raymond åka med a-laget upp till Skellefteå under fredagskvällen. Det tackade 16-åringen för genom att skjuta sitt första SHL-mål i karriären.
– Jag såg bara att pucken gled in mellan benskydden. Det var verkligen svinkul, speciellt när vi vann matchen också, säger Raymond till hockeysverige.se efter 5–3-segern över Skellefteå.

 LÄS ÄVEN: Här gör 16-åriga supertalangen sitt första SHL-mål 

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var i slutskedet av den första perioden som Lucas Raymond höll sig framme. Fint framspelad av Simon Hjalmarsson kunde 16-åringen överlista Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet med en backhand mellan benskydden.
– Jag fick en bra passning av Hjalmarsson, sen försökte jag bara ta den i sidled och så lyckades jag få in den. Det var verkligen grymt kul när jag såg att den gick in, säger Raymond till hockeysverige.se efter matchen.

Raymond var 16 och 9 månader när han noterades för sitt första mål i sin blott femte SHL-match. I och med det är forwarden den tredje yngsta målskytten i Frölundas historia, bara slagen av Rasmus Dahlin (16 år, 6 månader och 30 dagar) och Kristian Vesalainen (16 år, 8 månader och 20 dagar).
– De är grymt duktiga spelare och det är kul att vara en del av det sällskapet. Annars är det ingenting jag tänker på så. Det är bara kul, säger Raymond till hockeysverige.se.

”EN SPELARE DET KOMMER ATT PRATAS OM EN HEL DEL”

Frölundas tränare Roger Rönnberg var inte sen med att hylla sin 16-årige guldklimp efter matchen.
– Han är duktig, han behöver bara lära sig att komma in i SHL-tempot och bli bekväm i vårat lag. Då kommer det här bli en spelare som det kommer att pratas om en hel del tror jag, säger Rönnberg och fortsätter.
– Han kan bli hur bra som helst. Jag ser inget tak på hur bra han kan bli.

Kvällens match var som sagt Raymonds femte SHL-match i karriären och den högerfattade forwarden börjar allt mer växa in i SHL-kostymen, enligt honom själv.
– Ja, men så är det. Jag börjar känna mig mer och mer bekväm där ute på isen. Det var grymt kul att det lossnade idag så att jag kan hjälpa laget lite också.

Frölunda kunde vinna bortamatchen med 5–3 efter en händelserik tredjeperiod där hemmapubliken slets mellan hopp och förtvivlan.
– Det är en bra match där Skellefteå har många bra perioder i matchen. Vi lyckas rida ut stormen och kommer tillbaka starkt, så det var grymt skönt att ta alla tre poäng, menar 16-åringen.

I och med segern toppar Göteborgslaget SHL-tabellen, två poäng före jagande Färjestad.

Den här artikeln handlar om: