Sök
Speltips Hockey

Speltips SHL: Skellefteå-Frölunda – ny jämn match att vänta?

Skellefteå och Frölunda har mött varandra vid två tillfällen denna säsong. Mötet här i Skellefteå avgjordes efter straffar där Frölunda drog det längsta strået. Mötet i Göteborg vanns av Skellefteå med uddamålet. Är det upplagt för en ny jämn match?

Matchinfo
Skellefteå-Frölunda
Ishockey, SHL
Fredag 28:e december kl. 19:00.

Hos Legolas.bet får du här upp till 25 % cashback på dina insatser! Passa på!

Skador och frånvaro, Skellefteå
Skellefteå har inte släppt senaste nytt. Helhetsläget var riktigt bra senast.

Skador och frånvaro, Frölunda
Frölunda har fått klara sig utan stjärnan Ryan Lasch på slutet och han saknas fortsatt. Viktor Ekbom har varit skadad en tid och ses som dag-till-dag. Samuel Fagemo och Filip Westerlund ute på JVM-uppdrag. Nytt är att Mats Rosseli Olsen är avstängd. Tim Söderlund är fortsatt avstängd.

Inbördes möten,
Frölunda-Skellefteå 2-3
Skellefteå-Frölunda 2-3 straffar
Skellefteå-Frölunda 4-2
Skellefteå-Frölunda 0-3
Frölunda-Skellefteå 1-2

Läget i laget, Skellefteå
Skellefteå har på det stora hela varit en liten besvikelse så här långt in på säsongen. Laget parkerar som nia i tabellen och det är långt ifrån de interna krav som finns. Det är för många av de offensivt bärande spelarna som inte lyft och det syns bland annat på statistiken över skotteffektiviet och powerplay där Skellefteå presterat dåligt. Det såg vi inte minst mot Mora senast där Skellefteå förlorade med 1-3 trots ett skottövertag på 52-21! SHL-säsongen är inne i ett viktigt skede och Skellefteå måste höja sig.

Läget i laget, Frölunda
Frölunda ligger tvåa i den jämna tabellen och det kan man delvis tacka ett snällt spelschema för. Göteborgarna tog två väntade segrar i dubbelmötet mot bottenlaget Timrå. Det följdes upp av en 5-3-seger på hemmaplan mot topplaget Luleå. Det ska dock påtalas att Frölunda hade problem med Luleå under en stor del av matchen, inte minst i första perioden när norrbottningarna var starkare. Frölundas backar visade prov på brister då de sattes under press från Luleås forwards.

Speltips
Skellefteå har vunnit två av de tre senaste matcherna. Segern mot Linköping var inte fullt så överlägsen som 6-2-resultatet kan ge sken av och segern underlättades av det faktum att Linköping hade stora frånvaroproblem. I matchen mot Örebro stod det 2-2 fram till dess att Skellefteå fick spela powerplay i fem minuter och då kom det matchavgörande 3-2-målet. I den senaste omgången blev det förlust med 1-3 på bortaplan mot Mora. Frölunda hade stora problem mot Luleå senast och tränare Rönnberg medgav på presskonferensen att Luleå stundtals var bättre, trots segern. Vi menar på att det finns tveksamheter kring båda lagen. Kvällens match är det tredje inbördes mötet mellan Skellefteå och Frölunda denna säsong. Mötet här i Skellefteå slutade 2-2 efter ordinarie tid. Mötet i Göteborg vanns av Skellefteå med uddamålet, men Frölunda hade kunnat få med sig poäng sett till skapade chanser.

Det är inte mycket som skiljer dessa lag åt just nu och vi tror på en ny jämn match. Vi väljer att lägga en mindre slant på krysset till oddset 4.04 hos Legolas.bet!

Den här artikeln handlar om: