HA-SVEPET: De kan inte vinna – två mål på sju matcher

Det spelades tre matcher i Hockeyallsvenskan under lördagskvällen. Nedan tar vi er igenom dessa i ett svep.

Västervik – Björklöven

Västervik: Alfred Andersson, Emil Wahlberg, Alexander Lindqvist Hansen, Victor Öhman
Björklöven: Emil Lundberg, Jonas Emmerdahl, William Eriksson

En match mellan två lag som slåss kring två olika streck i tabellen. Västervik, som riskerar negativt kval, är måhända mest i behov av poängen och tog också ledningen med 2-1 med halva matchen spelad.

Men Björklöven, som slåss kring slutspelsstrecket, gav inte upp utan vände på steken och såg ut att gå mot segern. Men med bara drygt fem minuter kvar av ordinarie tid lyckades Västervik ändå kvittera och på straffläggningen kunde de också avgöra och få med sig två poäng.

Modo – Pantern  2 – 0 (0-0, 0-0, 2-0)

Modo: Henrik Björklund, Kristian Jakobsson
Pantern: –

De två första perioderna slutade mållöst, trots 33 skott på mål från Modos sida. Men i den tredje kom också utdelningen för Modo som gjorde två mål i slutakten och kunde gå segrande ur striden.

Oskarshamn – Vita Hästen 1 – 0 (0-0, 0-0, 1-0)

Oskarshamn: Karl Johansson
Vita Hästen: –

En match som efter två perioder såg ut att gå till historien för att ha levererat ett av de kortaste matchprotokollen genom alla tider. På 40 minuter var det endast en tvåminutersutvisning som noterades.

I den tredje perioden hände det dock lite mer, bland annat en dubbelutvisning. Men vad som var viktigare var det faktum att Oskarshamn gjorde matchens enda mål bakom en storspelande Viktor Kokman i Vita Hästens mål.

För andra matchen i rad förlorade Vita Hästen med 1-0 och på de sju senaste har de bara producerat två mål framåt.