Sök
Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.
Nyheter

Landeskog petas från superkedjan: ”Måste förändra något”

De har bildat NHL:s bästa och mest fruktade kedja under säsongen. Nu splittrar Colorados förstalina med Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och svenske Gabriel Landeskog.
– Det är väldigt ovanligt att en kedja sitter ihop i 82 matcher, säger Landeskog.

Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon är tvåa och trea i poängligan. Gabriel Landeskog är fyra i skytteligan. Colorados förstakedja har burit laget på sina axlar och vari totalt dominanta i NHL. Men när Avalanche i natt möter Chicago på hemmaplan kommer trion inte spela ihop.

Gabriel Landeskog byts ut mot Matt Nieto, som får en drömchans intill superstjärnorna. Landeskog får i stället spela med betydligt mindre namnkunniga J.T. Compher och Alexander Kerfoot intill sig.
– Vi har förlorat tre matcher i rad så vi måste förändra något. Det är klart att jag, Mikko och ”Nate” haft en bra kemi men jag är soänd över att få spela med Compher och Kerfoot och tror att Nieto kommer göra det jättebra med ”Nate” och Mikko, säger lagkapten Landeskog enligt nhl.com.

”SPELAR INGEN ROLL”

Svensken tycks vara ganska obekymrad över kedjebytet.
– Det är väldigt ovanligt att en kedja sitter ihop i 82 matcher, men jag misstänkte att ni skulle bli exalterade över det här. För oss är det bara en del av businessen. För mig spelar det ingen roll vem jag spelar med.

Coachen Jared Bednar förklarade beslutet efter gårdagens träning.
– Vi flyttar på ett par spelare för att hitta en gnista hos några killar. Vi har gjort det under matcherna några gånger den här säsongen och det har gett utdelning. Vi har pratat om killarna i förstakedjan om det här och de är öppna för förändringen.

 

Colorados tidigare förstakedja har gjort otroliga 160 poäng på bara 38 matcher.

Den här artikeln handlar om: