Sök
Timrå IK

SHL-SVEPET: Krisläge i Skellefteå – firar nyår utanför slutspelsplats

Skellefteå tvingas inleda det nya året utanför slutspelsplats. De ligger elva efter kvällens förlust borta mot Malmö.

TIMRÅ – LINKÖPING 3-4

Timrå: Johannes Salmonsson, Johan Persson, Henrik Törnqvist
Linköping: Broc Little, Fredrik Karlström, Lukas Bengtsson, Daniel Olsson-Trkulja

Vilket drama! Vilken svängig match! Timrå och Linköping bjöd på kvällens mest underhållande match. Ledningen svängde fram och tillbaka och när Lukas Bengtsson gjorde 3-2 i slutperioden såg han ut att bli matchvinnare. Men med bara några minuter kvar kunde den tidigare LHC-spelaren Henrik Törnqvist på något märkligt sätt kvittera i powerplay. Men glädjen blev kortvarig.

Kort därefter gled Daniel Olsson-Trkulja in i offensiv zon och drog iväg ett skott som letade sig in bakom Niklas Svedberg. Det var Olsson-Trekuljas första mål för säsongen och han fick ikläda sig rollen som matchvinnare. Timrå var sedan mycket nära att kvittera i slutsekunderna, men kom till korta.

MALMÖ – SKELLEFTEÅ 3-2

Malmö: Lars Bryggman x2, Johan Olofsson
Skellefteå: Bud Holloway, Andreas Wingerli

Tänk att vi på tisdag skriver 2019 – och Skellefteå ligger inte på slutspelsplats. 2010-talets giganter är tabellelva när vi kommit drygt halvvägs in på säsongen. I kväll var de nära att stå för en mäktig upphämtning, då de kom upp till 3-2 från ett 3-0-underläge, och Jonathan Pudas var nära att kvittera med bara några sekunder kvar. Oscar Alsenfelt räddade dock backens skott.

Skellefteå är två poäng bakom Rögle på den sista slutspelsplatsen.
– Vi vet att vi har en hög högstanivå. Det är själva lägstanivån vi msåte höja. Vi vet att vi kan spela fantastisk ishockey, sade Andreas Wingerli efter matchen.

FRÖLUNDA – RÖGLE 2-3 efter förlängning

Frölunda: Oliwer Fjellström, Lucas Raymond
Rögle: Olle Liss, Daniel Zaar, Leon Bristedt

Rögle låg under med både 1-0 och 2-1 men lämnade ändå Scandinavium som vinnare. Cam Abbotts manskap visade stark moral och kunde i förlängningen avgöra genom succévärvningen Leon Bristedt.

Trots att Rögle vann idag leder Frölunda SHL, en poäng före Luleå och två före Färjestad. Det skiljer bara sex poäng mellan serieledarna och tabellsjuan Brynäs.

LÄS ÄVEN: 16-åriga superlöftet slog till igen

Den här artikeln handlar om: