Sök
Speltips Hockey

Speltips SHL: Mora-Luleå – kan Luleå vända sin negativa trend?

Luleå föll efter övertid på hemmaplan mot Timrå i fredags och det var norrbottningarnas tredje raka förlust. Mora presterar sin bästa hockey på hemmaplan där Skellefteå besegrades med 3-1 näst senast. Frågan är om Mora spinner vidare på den segern, eller om Luleå vänder sin negativa trend? Vi tar med oss viktiga intryck från lagens senaste matcher och valet är givet!

Matchinfo
Mora-Luleå
Ishockey, SHL
Söndag 30:e december kl. 15:15

Hos Legolas.bet får du här upp till 25 % cashback på dina insatser! Passa på!

Skador och frånvaro, Mora
Mora får återigen klara sig utan Matt Bailey (bästa målskytten) på grund av avstängning. Alexander Hilmerson, Daniel Grillfors, John Persson, Christian Engstrand, Anton Schagerberg och Emil Aronsson har dragits med skador.  Marek Daloga avtjänar sin fjärde och sista match som avstängd. Matej Stransky debuterade för laget senast.

Skador och frånvaro, Luleå
Luleå fick ett sent återbud från målvakt Lassinantti senast och det vore onekligen ett plus om han var tillbaka i målet idag. Austin Farley har varit skadad en tid och så är Nils Lundkvist på JVM-uppdrag. Guter åkte på en smäll mot huvudet borta mot Frölunda näst senast och han kom inte till spel mot Timrå i fredags.

Inbördes möten
Luleå-Mora 5-2
Luleå-Mora 2-1
Luleå-Mora 3-0
Mora-Luleå 5-3
Luleå-Mora 3-1

Läget i laget, Mora
Mora kämpar på i botten av tabellen. De ligger inför dagens match men det skiljer inte mer än två poäng upp till Örebro ovanför strecket. Mora kommer närmast från en väntad 2-5-förlust på bortaplan mot Växjö. Växjö är erkänt svåra att möta när de spelar på hemmaplan samtidigt som Mora gör sina bästa insatser hemma i Jalas Arena. Skellefteå besegrades med 3-1 på hemmaplan näst senast men Mora imponerade inte spelmässigt. Skellefteå hade 52-21 i skott på mål men gäckades återigen av sin ineffektivitet. Mora målvakten Juvonen räddade sitt lag vid flera tillfällen samtidigt som lagets powerplay lade grunden till segern. 1-1-målet kom med två man mer på isen, 2-1-målet med en man mer på isen och 3-1-målet gjordes i öppen kasse i slutskedet.
Läget i laget, Luleå
Luleå kommer från tre raka förluster och två av dem har kommit under ordinarie tid. Vi vill ändå inte ta ordet formsvacka i vår mun. Luleå har nämligen visat prov på bra spel i ett par av matcherna och det är mer tillfälligheter som gjort att norrbottningarna förlorat. Luleå var stundtals riktigt bra i bortamatchen mot Frölunda som slutade med en 3-5-förlust. Det var till och med så att Frölundatränaren Roger Rönnberg medgav att de hade lite flyt under delar av matchen. Det följdes upp av en lysande förstaperiod mot Timrå senast där Luleå gjorde allt rätt utom mål. Skottstatistiken var 23-6 efter 20 minuters spel och hade det inte varit för Svedberg i Timrås mål hade Luleå haft ledningen med två eller tre mål. Därefter tycker vi att Luleå gick ned sig successivt och det var inte ologiskt att Timrå kunde kvittera då de tog ut målvakten i slutminuterna. Matchen gick till övertid där Timrå fick sista ordet.

Speltips
Mora imponerade inte i senaste hemmamatchen mot Skellefteå och nu möter de ett segerhungrigt Luleå. Släpper Mora till lika många chanser som de gjorde mot Skellefteå är vi övertygade om att Luleå kommer utnyttja det. Mora och Luleå möttes i Luleå för fyra omgångar sedan och då vann Luleå med 5-2. Vi är inne på att Luleå tar en ny seger idag, även om det lär bli något jämnare målmässigt. Vi spelar Luleå till oddset 1.94 hos Legolasbet.se!

Den här artikeln handlar om: