Sök
Adam Samuelsson
Nyheter

Svenskamerikanen lämnar college – klar för spel i juniorliga

Uffe Samuelssons yngste hockeyspelande son, Adam Samuelsson, är klar för en ny klubb. Han kommer nu spela för Sioux City Musketeers i den amerikanska juiorligan USHL.

Kjell Samuelssons son Mattias spelar just nu för USA:s JVM-lag. En som också hade kunnat vara med där är Uffe Samuelssons son Adam. Adam Samuelsson spelade nämligen U18-VM med USA förra året och var då med och knep ett silver.

Den här säsongen inledde den 18-årige backen i Boston College. Efter sju matcher där står det nu klart att Samuelsson kommer fortsätta säsongen i  Sioux City Musketeers i USHL. USHL är den främsta amerikanska juniorligan.

Adam Samuelsson har både svenskt och amerikanskt pass men är född i USA.

Den här artikeln handlar om: