Sök
PÅ BÄTTRINGSVÄGEN. Philip Broberg, Adam Ginning, Filip Sveningsson och Rickard Hugg håller på att återhämta sig efter magsjukan.
Nyheter

Ljusning i svenska sjukstugan – för vissa: ”De är frågetecken inför i morgon”

Lugnande besked från Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén efter gårdagens magsjuka: inga ny sjukdomsfall. Däremot har inte alla återhämtat sig.
– Vi håller alla isolerade innan vi tar något beslut, säger Montén till hockeysverige.se.

VICTORIA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är dagen efter magsjukan slog till mot det svenska juniorlandslaget i Victoria. Inför det avslutade gruppspelsmötet med Kazakstan försvann fem man och två ledare på grund av sjukdom. Det var med andra ord ett rejält manfall som kan få konsekvenser inför fortsättningen av turneringen.

Men på tisdagen fanns det i alla fall någorlunda positiva besked från förbundskapten Tomas Montén.
– Vi har ingen ny magsjuka sedan fallen som dök upp i går och det är positivt. Sedan får vi vänta till kvällen innan den är helt borta eftersom de sista sjukdomsfallen kom i går eftermiddag strax innan match, säger Montén.
– De fyra som blev sjuka först är bättre och Rickard Hugg är riktigt bra som vi bedömer det. (Filip) Sveningsson, (Adam) Ginning och (Philip) Broberg är också på bättringsvägen. De kommer att undersökas igen i kväll. Vi håller alla isolerade till dess innan vi tar något beslut. Förhoppningen är att de fyra finns tillgängliga. Sedan är det en fråga om hur mycket de ätit, druckit och fyllt på batterierna.

”VI HAR INGET FLYT I ÅKNINGEN”

Lika säkert är det inte att de som insjuknade alldeles inför matchen kommer till spel.
(Johan) Södergran och ass-coach (Joel) Rönnmark är frågetecken för i morgon, säger Montén.
– Klarar vi oss till i kväll och inte får fler sjukdomsfall kan jag känna mig lugn. Vi har inget flyt med läget som det känns, men det är bara att gilla läget.

Har ni lyckats spåra vad det var?
– Nej, USA hade det också. Vi har gått igenom allt matmässigt sett och vi kan inte hitta något som bara de här sju har ätit enskilt mot alla de andra. Känslan är att det är något som fanns här på hotellet eftersom både vi och USA blev drabbade.

”INGEN MÖJLIGHET ATT HA ALLA SEPARAT”

Spelarna och ledarna som är sjuka har isolerats, men ingen annan i truppen.
– Det finns inte möjlighet att ha alla separat, men alla som är sjuka och alla som har bott med någon som är sjuk bor separat. De som inte har haft någon sjukdom bor fortfarande med sin rumskamrat. Så det är tio personer allt som allt.

Hur var det att coacha utan din assisterande tränare och även din videocoach (Adam Almqvist Andersson) i går?
– Vi tappar en resurs i båset och framför allt videomöjligheten. Joel har rollen att han fokuserar på våra motståndare och har kontakt med videocoachen. Men i går hade vi ingen videocoach heller. Men det är klart för att få information uppifrån och kontrollera våra motståndare så tappar vi en resurs.

Läge att utnyttja Rikard Grönborg som är här?
– Haha, vi får se. Jag får ställa frågan kanske.

Den här artikeln handlar om: