Sök
OVISSHET. Det är oklart hur hårt Tomas Montén och Juniorkronorna drabbas av magsjukan som härjar i laget.
Nyheter

Svenska sjukstugan skapar problem: ”Mycket ovisshet och en ganska stor oro”

Fem spelare och två ledare saknades när Juniorkronorna avslutade JVM:s gruppspel med att besegra Kazakstan med 4–1. Efter att magsjukan slagit till finns det både ”ovisshet och oro” i svensklägret.
– Vi hade två som blev sjuka innan matchen och det betyder det att vi inte har blivit kvitt det, säger förbundskapten Tomas Montén.

LÄS ÄVEN: Olle Eriksson Ek – ”Det har varit ganska mycket frustration”

VICTORIA (HOCKEYSVERIGE.SE)
– Det har varit en lång dag, mycket ovisshet och en ganska stor oro.
Tomas Montén suckar och ser sliten ut. Förbundskaptenen har själv kommit undan magsjukan som härjar i det svenska laget, men det råder ingen tvekan om att situationen tagit ut sin rätt även på honom.

Sverige kom till spel med fem backar och tio forwards mot Kazakstan. Detta sedan Philip Broberg, Adam Ginning, Johan Södergran, Rickard Hugg och Filip Svenningsson insjuknat. Dessutom tvingades Montén klara sig utan sin assisterande coach Joel Rönnmark och videocoachen Adam Almqvist Andersson, som också drabbats av otyget.

Och än är inte faran över.
– Med tanke på att vi hade två till som blev sjuka när vi åkte till matchen betyder det att vi inte har blivit kvitt det. Det är klart det är så, konstaterar Montén och delar med sig av de direktiv som spelarna fått.
– De som är friska måste vara väldigt noga med handhygien, det är det som det handlar om. Bara att försöka äta och dricka, fylla på. Det som är sjuka måste få skiten ur kroppen, fylla på med vätska och sedan se hur det känns när det drar ihop sig.

”BÖRJAR KLIA I HUVUDET”

Han tror även att spelarna kan ha fått lite griller i huvudet av den uppkomna situationen.
– Det är klart att de blir påverkade. Sedan kanske man tycka att man inte ska bli det och ändå kunna göra sin grej, men det är känslan i alla fall. Det är klart att alla känner efter lite extra och alla vet att om någon av de andra åker på det är inte tiden till deras fördel, säger Montén.

Målvakten Olle Eriksson Ek bekräftar att så är fallet.
– Ja, du vet ju själv hur det är. Så fort det går loss sådär börjar det klia i huvudet. Man känner efter lite extra och blir orolig, säger han.

Backen Nils Lundkvist håller med.
– Det påverkade hela laget. Det är inte optimalt att spela på fem backar och tio forwards, men vi löste det ändå.

”HELLRE FÖRKYLD ÄN LIGGA OCH SPY”

Lundkvist, som sköt sitt första JVM-mål mot Kazakstan, kom ut i mixade zonen med blodsprängda ögonen och blek nos efter matchen. Lyckligtvis var det inte magsjuka.
– Jag är lite förkyld, men det är bara att kriga på, få i sig vätska, vitaminer och äta ordentligt så ska det nog gå över. Hellre förkyld än att ligga därinne och spy, säger Luleåspelaren.

Tomas Montén ställde efter matchen in tisdagens träning. Allt för att vara på den säkra sidan och låta spelarna få chansen att återhämta sig. Både de som varit sjuka och de som fick svälja en hel del speltid mot Kazakstan på grund av manfallet.
– Av de på hotellet är det bara en som har piggat på sig tillräckligt mycket för att eventuellt kunna träna i morgon. Vi kommer nog göra en individuell dag. Vi håller de flesta på hotellet och om det är någon av de som varit sjuka som behöver vara på is så får vi ta dem individuellt dit.

Den här artikeln handlar om: