Sök
Nikita Kutjerov.
Tampa Bay

23 poäng på elva matcher – nu regerar ryssen i NHL

Den 27 november förlorade Tampa Bay Lightning med 1–3 mot Anaheim Ducks. Sedan dess har man vunnit 14 matcher och förlorat en via förlängningsspel. När man i natt besegrade Ducks med 2–1 efter övertid nådde sviten 15 matcher.
– Ge grabbarna cred, de har haft en produktiv december, säger coachen Jon Cooper till nhl.com.

Tampa Bay Lightning är laget att slå i NHL just nu. Efter 15 raka matcher med poäng är Stanley Cup-favoriten tio poäng (!) före nästa bästa lag i ligan, divisionsrivalen Toronto Maple Leafs.

En av spelarna som ligger bakom den imponerande sviten är poängligaledaren Nikita Kutjerov. Den 25-årige ryssen har poäng i elva raka matcher efter att ha svarat för 1+1 i nattens 2–1-seger mot Anaheim Ducks. Under den poängsviten har han stått för 23 poäng (7+16). Han har totalt 65 poäng (19+46) på 40 matcher och är tre poäng före finländaren Mikko Rantanen i toppen av poängligan.

Det var emellertid en annan av Tampas skinande stjärnor som fixade övertidsmålet. Genombrottsmannen Brayden Point sköt säsongens 23:e mål 35 sekunder in i förlängningen –  framspelad av Kutjerov och Victor Hedman.

I Tampas kasse stoppade Andrej Vasiljevskij 35 skott och gick segrande ut sin 100:e NHL-match.

Anaheim – Tampa 1–2 (1–0, 0–0, 0–0, 0–1)
Anaheim: Nick Ritchie (5)
Tampa: Nikita Kutjerov (19), Brayden Point (23) (Victor Hedman).

Den här artikeln handlar om: