Sök
Nikola Pasic
SHL

LHC-talangen startar 2019 i Hockeyallsvenskan: ”En bra möjlighet”

Linköpings talangfulle forward Nikola Pasic får chansen till mer speltid i Hockeyallsvenskan. Den närmaste veckan ska han spela två matcher med Bik Karlskoga.

Nikola Pasic, 18, gjorde nyligen sina första poäng, ett mål och en assist, i bortamötet med Skellefteå. Nu får talangen från Gislaved i Småland möjligheten att testa på spel på allsvensk nivå.

Linköping lånar nämligen ut juniorlandslagsmannen till tabelltrean Bik Karlskoga. Där kommer han att vara ombytt i hemmamötet med Pantern i Nobelhallen på torsdag samt i bortamötet med Björklöven på söndag.

”GJORT SIG FÖRTJÄMNT AV MÖJLIGHETEN”

– Vi ser det som en bra möjlighet för Nikola att få mer speltid i seniorsammanhang. Förra säsongen gjorde vi en liknande utlåning med Olle Lycksell som vi tyckte blev bra för alla inblandade parter. Nikola har gjort det bra hos oss på slutet och har gjort sig förtjänt av den här möjligheten, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall i ett pressmeddelande.

Nikola Pasic har 1+1 på tio SHL-matcher med LHC den här säsongen. I J20 SuperElit har han 14 mål och 30 poäng på 22 matcher.

Den här artikeln handlar om: