Sök
171211 Sveriges Magnus Nygren under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. …
Schweiziska ligan

Tidigare Färjestadskaptenen skadad: ”Tuff start på det nya året”

Han avslutade år 2018 med att förlänga med HC Davos. Nu får Magnus Nygren däremot inleda 2019 på tråkigaste sätt möjligt. Han är nämligen skadad och förväntas missa en månads spel.
”Riktigt tuff start på det nya året”, skriver Nygren på Twitter.

HC Davos har inte haft en bra start på säsongen. Med 27 matcher spelade har klubben samlat på sig 25 poäng och ligger därmed näst sist i schweiziska ligan. Man har hela femton poäng upp till nästa lag och som salt på såret har lagets näst poängstarkaste back Magnus Nygren blivit skadad.

28-åringen har drabbats av en fotfraktur och förväntas bli borta i en månad. Detta lär det inte göra lättare för HC Davos att försöka klättra i tabellen.

Magnus Nygren är en spelare fostrad i Färjestad som spenderat sju säsonger i klubbens A-lag. Han var även med och vann Karlstadslagets senaste SM-guld 2011. 2015 blev han kapten för klubben och var alltid en fara med sitt hårda slagskott från blålinjen och var den back som gjorde flest mål i SHL säsongen 16/17.

Nu gör han sin andra säsong i schweiziska HC Davos och har även förlängt sitt kontrakt som gör att han stannar där i ytterligare två säsonger. Hittills under säsongen har Nygren producerat nio poäng på 24 matcher.

Den här artikeln handlar om: