Sök
Rickard Hugg.
Nyheter

Inga ursäkter efter magsjukan: ”Jag tycker inte att det ska betyda något”

De fem magsjuka spelarna som missade matchen mot Kazakstan var tillbaka i kvarten mot Schweiz. Men det spelade ingen roll. Ett blekt Sverige förlorade med 0–2. Varken Tomas Montén eller spelarna ville använda det som en ursäkt.
– I dag tycker jag inte att det ska påverka oss, säger Montén.

LÄS ÄVEN: Ett bittert JVM-slut – ”Det känns helt värdelöst”

VICTORIA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Magsjuka i truppen och försämrade förutsättningar inför JVM-kvartsfinalen mot Schweiz. I den sista gruppspelsmatchen mot Kazakstan saknade Juniorkronorna Adam Ginning, Philip Broberg, Johan Södergran, Rickard Hugg och Filip Sveningsson på grund av sjukdom, men alla fem var tillbaka mot Schweiz.

Boosten som återvändarna skulle ge svenskarna uteblev och kvartsfinalen slutade med en 0–2-förlust. För första gången sedan 2006 går Juniorkronorna därmed miste om chansen att spela om medaljer.

Att skylla kvartsfinalförlusten mot Schweiz på omständigheterna som rätt kring laget var varken spelare eller förbundskapten Tomas Montén intresserad av.
– Jag tycker inte att det ska betyda något, sade Montén direkt efter matchen.
– I en match ska vi kunna mobilisera krafter. Hade vi åkt ut i semin hade det varit en annan sak. Då kanske det påverkar att man inte kunnat äta eller träna. Men i dag tycker jag inte att det ska påverka oss.

”DET ÄR BEDRÖVLIGT”

Hugg, en av spelarna som insjuknade inför matchen mot Kazakstan, tyckte inte att han påverkades av sjukdomen han dragits med.
– Energimässigt kändes det bra. Jag kände mig pigg, men samtidigt gör jag min sämsta match i VM och det är alldeles för dåligt att det kommer i den här matchen. Det är bedrövligt, sade Kitchener Rangers-forwarden till hockeysverige.se.

Det som sjukdomsläget medförde var att Juniorkronorna tvingades ställa in den sista träningen inför kvartsfinalen. Sedan turneringen startade hade därför inte haft en enda riktig träning.
– Jag skulle inte säga att det påverkat oss heller. Vi gjorde saker på hotellet och alla gjorde sitt för att optimera förutsättningarna inför dagens match. Det är inget att skylla på, menar Erik Brännström.

Tomas Montén kan däremot se brister i det svenska spelet till en följd av träningsbristen.
– Ja, framför allt special teams kanske. Nu hade vi bra boxplay mot Schweiz, men powerplay har inte varit lika bra. Det har blivit otroligt mycket video i stället för att vi varit på is, så tekningar, special teams och sådana saker… Vi har ju inte tränat sedan vi kom hit, känns det som.

Sveriges powerplay var glödande hett tidigt i turneringen , men efter fyra mål på de två inledande matcherna mot Finland och Slovakien fick svenskarna ingen utdelning i numerärt överläge. De avslutade turneringen med en effektivitet på 22,2 procent via fyra mål på 18 försök.

Den här artikeln handlar om: