Sök
181011 Moras målvakt Isak Wallin jublar efter seger 4-3 på straffar under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Färjestad den 11 oktober 2018 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
SHL

Färjestad plockar in målvakt från konkurrenten: ”Behöver täcka upp”

Markus Svensson fick ett olyckligt skott i huvudet under Färjestads senaste match mot Brynäs. Han förväntas missa flera matcher med en hjärnskakning och FBK plockar nu in Isak Wallin från Mora som ersättare.
– Vi behöver täcka upp nu när Markus Svensson är satt ur spel, säger målvaktstränare Maciej Szwoch.

Olyckan var framme för Färjestad innan årsskiftet. Markus Svensson fick en puck i huvudet mot Brynäs och avbröt matchen. Nu står det klart att han drog på sig en hjärnskakning och kommer att missa flera matcher.

Lösningen blir Moras Isak Wallin som tas in på ett lån till Karlstadsklubben.
– Jag känner Isak sedan tiden i Modo där jag jobbade med honom på hockeygymnasiet så startsträckan blir ju lite kortare när man redan känner till varandra, säger Maciej Szwoch till klubbens hemsida.

”KUL ATT VARA HÄR”

20-åringen har fått stå elva matcher för Mora den här säsongen då man själv har haft problem med skada på Christian Engstrand. Mora värvade även in Janne Juvonen för att täcka upp.

När Engstrand nu är på väg tillbaka från sin skada har Mora tre målvakter som ska slåss om två platser. Utlåningen av Wallin blir alltså en bra lösning för båda lagen.
– Det känns kul att vara här. Nu vet jag ju inte hur länge det blir, men ett kortare miljöombyte kan ju vara kul ibland, säger Wallin själv till Färjestads hemsida.

Med Svensson borta på obestämd tid förlitar sig Färjestad på den unga målvaktsduon Adam Werner och Isak Wallin. Det är oklart hur länge Wallin kommer vara utlånad till klubben.
– Vi vill ju ha ”Mackan” i spel så fort som möjligt såklart. Vi får se helt enkelt, säger Szwoch.

Färjestad möter Skellefteå på lördag och Wallin ska vara redo att stå då han redan hunnit vara med på en samling med laget. Vem som får förtroendet av tränare Johan Pennerborn återstår att se.

Den här artikeln handlar om: