Sök
Michael Hutchinson och Kasimir Kaskisuo är Torontos nya målvaktspar.
Toronto

Målvaktskris i Toronto: De tvingas kalla upp två spelare

Varken Frederik Andersen eller Garret Sparks kan spela. Toronto tvingas kalla upp två nya målvakter från AHL.

Frederik Andersen är uppsatt på skadelista efter att ha åkt på en smäll strax före jul. Och Garret Sparks får inte spela av säkerhetsskäl då han kan ha åkt på en hjärnskakning. Han försöker just nu ta sig igenom hjärnskakningsprotokollet som de jobbar med i NHL.

Därför tvingas Toronto nu, något panikartat, kalla upp två målvakter från farmarlaget Marlies. Michael Hutchinson och Kasimir Kaskisuo är burväktarna som nu får chansen att bilda målvaktspar i Maple Leafs.

Hutchinson kom precis till Torontos organisation från Florida, i en trejd som kostade klubben ett femterundeval i draften 2020. Hutchinson har spelat en mängd matcher i NHL, inte minst under tre år i Winnipeg då han låg mellan 38 och 28 matcher per säsong. Den här säsongen har han spelat fyra NHL-matcher för Florida.

OKÄND FINLÄNDARE

Kasimir Kaskisuo är en okänd finländare som tagit sig till NHL via collegevägen. Han är odraftad och har 50-talet AHL-matcher på meritlistan. Den här säsongen har han stått elva matcher i farmarligan, med 4,12 insläppta mål per match och 86,6 i räddningsprocent.

Vi kan med andra ord utgå från att Michael Hutchinson lär få stå det mesta innan Sparks eller Andersen kommer tillbaka…

Den här artikeln handlar om: