Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Tränaravhopp och nyförvärv – gott och blandat

Det nya året har knappt ens hunnit börja, men det har redan hunnit röra på sig i trupperna och hunnit spelas en del intressanta matcher. Dags för årets första gott och blandat-påse.

Det skulle vara säsongen när Surahammar plötsligt började göra mål. När laget fick ut sin kapacitet och började vinna matcher. När de skulle slippa slåss i den absoluta botten och faktiskt börja bygga något på lite sikt.

Så blev det förstås inte.

För fjärde säsongen i rad kom Sura tvärsist i grundserien. Laget spelade in åtta poäng och lyckades bara göra 33 mål på 22 matcher (ett snitt på 1,5 per match).

Allt var med andra ord precis som vanligt för det så illa tilltufsade laget och efter två raka förluster i inledningen av fortsättningsserien, nu senast 1-6 hemma mot Skövde (vilka man tog fyra av sina poäng mot i grundserien), valde tränaren Stefan Andersson att med omedelbar verkan kliva åt sidan.

Assisterande tränaren Conny Grundström tar nu klivet upp istället och det enda vi väntar på är väl egentligen en comeback av trotjänaren Jarno Pikkarainen. Som spelare eller tränare eller både och.

Det är ju så det brukar bli när Surahammar går kräftgång.

* * *

När en av två skickliga keeprar går sönder är det bra att ha en klockren backup på orten.

Det måste vara så man tänker i Blekinge där Daniel Rosengren olyckligt åkte på en smäll mot Hanhals senast och kan bli borta ett tag. Med sig till Gotland och fredagsmötet med Visby får KRIF nu istället en nygammal bekantskap i Isak Edman.

Målvakten som fick något av ett genombrott i KRIF ifjol och flyttade till Hockeyallsvenskan och Modo inför den här säsongen. Men som bekant trivdes han inte med livet i Örnsköldsvik och flyttade ganska omgående tillbaka till Ronneby.

Där har han suttit och varit klubblös. Fram till nu. För en mer given ersättare till skadade Rosengren är naturligtvis svår att hitta.

Det innebär att fjolårets succépar återförenas när Edman den närmaste tiden öppnar båsdörren bakom Oscar Malm och jag blir inte förvånad om KRIF jobbar på en lösning även på längre sikt.

Har man en så pass kompetent målvaktsresurs i krokarna vore det ju synd att inte ta tillvara på det.

* * *

Boden förstärker med en meriterad finne.

På torsdagen presenterade klubben vårens supporterspelare i form av den meriterade backen Henri Auvinen som närmast kommer från Frederikshavn White Hawks i Danmark, men som ifjol lirade några matcher i Hockeyallsvenskan med Modo och som dessutom har några svängar i den högsta finska ligan på sitt samvete.

På papperet är det naturligtvis ett starkt nyförvärv för Boden som öppnat Allettan med två raka segrar i griniga och uppeldade möten med Kalix.

Boden som i helgen spelar dubbla bortamöten med Köping och Borlänge och då kommer få bekänna färg hur spelet fungerar mot annat än norrlag.

* * *

Den norra Allettan har inletts intressant på många sätt.

Att Enköping efter två raka nederlag mot Väsby i mellandagarna åkte till Östersund och fick med sig poäng mot gänget som besegrat suveränen Hudiksvall i två raka matcher sänder signaler om att det här kan bli en väldigt jämn och oviss serie.

Precis som det faktum att Väsby bärgade en pinne hemma mot Hudiksvall och mycket väl kunde ha fått med sig fler.

Till helgen rullar det vidare med matcher både lördag och söndag vilket kan sända både en och två signaler kring om vi kommer få njuta av en fortsatt tvärjämn serie.

* * *

Det är annars en ganska rörig vecka med matcher i stort sett varje dag som inleder det här nya året.

Idag är det torsdag, men ändå en hel hög matcher i Hockeyettan när fortsättningsserierna rullar vidare. De mest intressanta mötena där spelas förmodligen i den västra serien där Skövde och Arboga spänner musklerna i ett möte mellan två gäng som vill vara med och slåss om förstaplatsen i serien och där Lindlöven måste hämta tre poäng borta mot derbyrivalen Kumla för att inte tvingas acceptera att de fått en mardrömsstart på ännu en serie.

* * *

Det är nytt år och snart kommer en ny podd. Jag och maestro Skoglund har bokat upp tid i nästa vecka för att spela in årets första avsnitt.

Det kommer slå gnistor!

* * *

Apropå maestro Skoglund så skrev han intressant om Daniel Håkansson som lämnat Kristianstad igår.

Det vore förstås en oerhört bra förstärkning för i stort sett alla Allettan-lag.

Den här artikeln handlar om: