Sök
Tingsryd
Tingsryds AIF

TAIFs snabba segerryck – Pantern skrällde mot topplaget

Tre snabba mål gav segern till Tingsryd mot Björklöven. I Karlskoga skrällde bortastarka Pantern.

Tingsryd börjar få rejält häng på en topp åtta-placering. Det tidigare bottenlaget besegrade idag Björköven med 3-1 och är nu bara fyra poäng bakom just Björklöven som ju har den där eftertraktade åttondeplatsen.

TAIF vann efter tre mål på 6:48 i den första perioden. Joachim Nermark, Kim Tallberg och William Romfors gjorde målen som tog smålänningarna till en tidig 3-0-ledning. August Tornberg reducerade i slutsekunden av den andra perioden. Men den energi de fick upp av det målet försvann per omgående i slutperioden, då Daniel Ljunggren satte 4-1-målet redan efter 53 sekunder.

Matchen slutade till sist 6-2 sedan Nermark och Tallberg gjort ett till mål vardera i det absoluta slutskedet. Hardy Häman Aktell gjorde Björklövens andra. Målet var backens första på seniornivå.

Det var toppen mot botten i Karlskoga när de gästades av Pantern. Men de som trodde på en enkel seger för tabelltrean fick snabbt tänka om. Matchen var länge och väl jämn – men med sex minuter kvar kom avgörandet. Det kom dessutom från bortalaget Pantern, som fortsätter fira stora triumfer på bortaplan under säsongen.

Erik Nyström och Nicklas Jadeland blev också målskyttar för Pantern. Carl Berglund och Ricard Blidstrand gjorde hemmalagets.

Den här artikeln handlar om: