Sök
Linus Ullmark och Jeff Skinner vann matchen åt Buffalo när Eichel saknades.
Nyheter

Ullmark storspelade när Buffalo vann utan sin superstjärna

Buffalo Sabres har förlitat sig mycket på sin kapten och storstjärna Jack Eichel. Inatt lyckades man däremot vinna utan sin viktiga kugge. Mycket tack vare sin svenska målvakt och en målspruta. 

Under måndagens match mot New York Islanders åkte Jack Eichel på en överkroppsskada. I nattens match mot Florida Panthers spelade därmed Buffalo Sabres sin första match utan sin kapten. Laget lyckades vinna ändå då andra stjärnor klev fram.

Linus Ullmark vaktade Sabres-kassen för 14:e gången denna säsongen. Han gjorde det med bravur och stoppade Floridas stjärnor när han räddade 35 av 38 skott och blev därmed en av matchvinnarna för Buffalo.

BÄST I NHL – TILLSAMMANS MED SVENSKARNA

För att vinna matcher räcker det däremot inte att bara ha en målvakt som stänger igen där bak, man måste göra mål också. Då är det tur för Buffalo att de har Jeff Skinner som inatt visade att han kan göra mål även utan Eichel vid sin sida.
– Jag tycker att laget spelade bra och det var en bra seger för oss. Det var en riktig laginsats där alla bidrog, säger Skinner efter match och fortsätter:
– Vi har inte fått med oss resultaten den senaste tiden men det är en tuff liga och man går igenom sådana perioder ibland. Det är bara att hålla sig till sitt spel, ta ut det positiva och bygga vidare på det.

Hans 27:e och 28:e mål för säsongen innebar 1-0, ett mycket snyggt mål, och 4-2 och han gjorde därmed sitt sjunde matchvinnande mål vilken för honom till delad ledning i hela NHL. En ledning han delar med två svenskar, Gabriel Landeskog och Elias Pettersson. Han tar även rygg på Alexander Ovetjkin i skytteligan och är nu endast två mål bakom den ryske superstjärnan.

I svenskväg registrerades Lawrence Pilut för sin fjärde NHL-poäng för säsongen när Sam Reinhart styrde in Piluts skott från blålinjen.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 4-3 (2-0,0-1,2-2)

Buffalo: Jeff Skinner 2 (28), Tage Thompson (5), Sam Reinhart (9)
Florida: Frank Vatrano (11), Mike Hoffman (19) Aleksander Barkov (16)

Den här artikeln handlar om: