Sök
David Bernhardt.
Växjö Lakers HC

Tidigare JVM-backen byter klubb – klar för SHL-konkurrenten

David Bernhardt har spelat större delen av sin professionella karriär i Djurgården. Nu har han däremot brutit kontraktet med klubben och har presenterats för Växjö.
– David är en mycket spännande back som vi tror kommer passa mycket bra in i vårt spelsätt, säger sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

David Bernhardt har vunnit två JSM-guld och spelat 94 matcher i Djurgården men nu blir han inte kvar där.
”Vi har idag kommit överens med David om att vi ska gå skilda vägar. David har denna säsong haft mindre istid och förtroende än föregående år och därför har vi i samförstånd kommit överens om att gå skilda vägar så att David får möjlighet till fortsatt utveckling i Växjö Lakers.” skriver klubben på sin hemsida.

”MYCKET SPÄNNANDE BACK”

Totalt producerade han 19 poäng i Djurgårdströjan. Nu kommer han att få fortsätta sitt spel i Växjö Lakers istället. Backen, som spelade JVM för Sverige 2017, har skrivit på ett tvåårskontrakt som gör att att han stannar i Småland till 2021.
– David är en mycket spännande back som vi tror kommer passa mycket bra in i vårt spelsätt. Som spelare är det en väldigt spelande och rörlig back som ansluter till laget. Vi har tittat på David under en längre tid och när det nu infann sig ett läge valde vi att slå till, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Den 21-årige backen kommer inte att vara aktuell för spel i Växjös match imorgon mot Luleå. Han kommer att ansluta till laget under nästa vecka.

I samband med värvningen skriver Växjö även att man bryter kontraktet med backen Karl Johansson som just nu är på utlåning till österrikiska Graz. Johansson blir därför kvar i Graz.

Den här artikeln handlar om: