Sök
Västerviks IK

HA-SVEPET: Melineffekten intakt – de bröt långa förlustsviten

Leksand fortsätter vinna under Roger Melin. I kväll tog de sin tredje raka vinst med nya tränaren efter en dramatisk match mot AIK. Samtidigt bröt Vita Hästen sin enorma förlustsvit.

LEKSAND – AIK 2-1 EFTER FÖRLÄNGNING

Leksand: Thomas Valkvae Olsen, Jon Knuts
AIK: Jens Jakobs

Det var en speciell atmosfär i Tegera Arena idag. Matchen var en hyllningsmatch för Tobias Forsberg, som hyllades rejält både i den första och den andra perioden. Matchen i sig underhöll också i den fullsatta arenan.

Jens Jakobs, vars provspelskontrakt med AIK går ut i morgon, öppnade målskyttet och såg länge ut att bli matchens enda målskytt. Men icke. Med inte ens fem minuter kvar slog målspottaren Thomas Valkvae Olsen till och kvitterade. Det målet tog matchen till förlängning. Där dominerade AIK totalt rent spelmässigt, men Leksand gjorde målet. Trotjänaren Jon Knuts pricksköt in avgörandet och tog Leksand till sin tredje raka vinst. Roger Melin har tagit åtta av nio poäng sedan han tog över Leksand. När han tog över laget hade de som bekant nio raka förluster.

Var det någon som sa Melineffekt?

KARLSKRONA – ALMTUNA 2-0

Karlskrona: Marcus Paulsson x2
Almtuna:

KHK tog tre blytunga poäng när de nollade Almtuna på hemmaplan. Arvid Holm räddade 22 skott i kassen och veteranen Marcus Paulsson klev fram med två mål. Det andra i tom kasse med 45 sekunder kvar.

Segern kanske kan ses som extra viktig med tanke på att Karlskrona tappade en bärande pjäs igår, när Matt Carey blev klar för SHL-spel med Rögle.

VITA HÄSTEN – VÄSTERÅS 5-2

Vita Hästen: Emil Eriksson, Arvid Degerstedt, Kevin Elgestål, Jesper SamuelssonChristopher Fish
Västerås: Anthon ErikssonWilliam Wikman

Det är nästan så man får gnugga sig i ögonen. Efter åtta raka förluster vann nämligen Vita Hästen idag. Dessutom gjorde de fem mål. Tre av dem under matchens 25 första minuter dessutom. Fem mål är faktiskt fler än de mäktade med på de sex matcherna närmast inför kvällen. Här kan vi verkligen, verkligen snacka om ett trendbrott alltså. För Västerås fortsätter dock den dåliga formen med fyra förluster på fem matcher.

Men kvällens seger till trots. Kaosklubben Vita Hästen har 15 (FEMTON!!!) poäng upp till Pantern, Tingsryd och Almtuna som ligger närmast före Leif Strömbergs kritiserade manskap.

VÄSTERVIK – OSKARSHAMN 3-1

Västervik: Kellen Jones, Philip Rondahl, Alfred Andersson
Oskarshamn: Jonas Engström

Västervik bjöd på en skräll i kvällens smålandsderby. Oskarshamn, med sju raka trepoängare, besegrades nämligen med 3-1. Västerviks segerryck kom redan i den första perioden då de gick ifrån till 2-0. IKO reducerade i början av slutperioden men fick inte in någon kvittering. I stället kunde Västervik vinna och förlänga sin fina poängsvit till sex matcher

SÖDERTÄLJE – MODO 3-2

Södertälje: David Berg, Nicolai Meyer, Marcus Fagerudd
Modo: Victor Berglund x2

Södertälje fortsätter vara HockeyAllsvenskans berg- och dalbanelag. De blandar formtoppar med formsvackor och tycks nu vara inne i en fin form. De knep idag sin tredje raka seger när Modo besegrades i en mycket tajt match. Trots en mängd spelare på skadelistan knep de en viktig trepoängare sedan Marcus Fagerudd avgjort matchen. Den finske backen slog till i boxplay med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

Modos svit av två raka nollor med Linus Lundin i kassen fick alltså ett abrupt slut idag. Trots förlusten ligger de på femteplats i HockeyAllsvenskan.

Den här artikeln handlar om: