Sök
V.l.n.r. Jeremy Wick, Adam Hasani, Henrik Toemmernes, Will Petschenig, Genf, ZSC Lions – Geneve Servette HC, National League, Eishockey, 27.11.2017 *** Jeremy Wick Adam Hasani Henrik Toemmernes Will Petschenig Geneva ZSC Lions Geneve Servette HC Nati​onal League Ice Hockey 27 11 2017 PUBLICATIONxNOTxINxSUI …
Schweiziska ligan

Svenskbacken stannar i Schweiz – skriver nytt tvåårskontrakt

Henrik Tömmernes blir kvar i sin schweiziska klubb Genève-Servette. Detta stod klart efter att 28-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben under fredagen.

Henrik Tömmernes lämnade SHL och Frölunda för spel i den schweiziska ligan med Genève-Servette inför förra säsongen. Den 28-årige backen skrev då på ett tvåårskontrakt med klubben och nu står det klart att det blir ytterligare två år i Schweiz för den offensivt skicklige backen.

Under fredagseftermiddagen meddelade Genève-Servette att man kommit överens om en kontraktsförläning med Tömmernes.
– Henrik är en nyckelspelare för oss och en back i världsklass. Det är ett nöje att jobba med honom varje dag. Han är ett fullblodsproffs som ger 100 procent varje dag, säger klubbens GM och huvudtränare Chris McSorley till klubbens hemsida.

SKJUTIT TRE MÅL DEN HÄR SÄSONGEN

Tömmernes har spelat 282 SHL-matcher för Frölunda under sin karriär. 28-åringen har också hunnit med en sväng till Nordamerika, där han spenderade en och en halv säsong i Vancouvers farmarlag Utica Comets innan han återvände till Europa för spel i Finland och Tappara säsongen 2014/15.

Den här säsongen har backen noterats för 15 poäng (3+12) på 21 matcher i NLA. Genève-Servette ligger på en niondeplats i ligan efter 30 spelade matcher.

Den här artikeln handlar om: