Sök
Nyheter

Värmande hyllningarna till Tobias Forsberg – fick stående ovationer

Leksand möter i kväll AIK inför fullsatta läktare i Tegera Arena. Efter nitton matchminuter hyllade de skadade Tobias Forsberg med en stående ovation.

Det var i mellandagarna Tobias Forsberg föll otäckt in i sargen och skadade nacken. Han togs till Falu Lasarett men flyttades därifrån till Akademiska sjukhuset i Uppsala på grund av den allvarliga skadan. Där har Forsberg genomgått en nackoperation.

Rapporterna kring publikfavoriten är få, och exakt hur läget är med Forsberg vet ingen. Men att han fått stöttning och kärlek genom processen är tydligt. I kväll hyllade Leksand honom med en stående ovation under första periodens slutminut. Hela arenan ställde sig upp och växelsjöng ”Kämpa Tobbe” under en minut.
– Det är hemskt. Jag har spelat med Tobbe. Det är hemskt. Det är bara att hoppas att han kryar på sig. Det är ganska jobbigt att se faktiskt, sade AIK-spelaren Jens Jakobs i periodpausen.

Före matchen berättade Daniel Gunnarsson om känslorna för situationen med den skadade lagkompisen.
– Det är jättetråkigt, det som hände. Men vi vet inte så mkt vad som hänt. Vi håller hoppet uppe och hoppas han snart är tillbaka. Det viktigaste att han kommer tillbaka till sin hälsa. Hockeyn kommer väl i tredje- fjärdehand i sådana här fall, sade backen till C More.

Även i Plivit Trade-hallen i Västervik hyllades Forsberg i kväll, under Västerviks möte med Oskarshamn. Han fick där både en banderoll med orden ”Kämpa Tobbe” och en stående ovation från såväl spelare som publik.

Den här artikeln handlar om: