Sök
181227 Erik Brännström of Sweden and Martin Pospisil of Slovakia during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Slovakia and Sweden on December 27, 2018 in Victoria. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87827 …
Nyheter

JVM-spelarnas stenhårda kritik mot landslagsledningen

Den slovakiske forwarden Martin Pospisil gick igår ut på sin Facebooksida och riktade stenhård kritik mot förbundskaptenen Ernest Bokros och managern Roman Ulehla.

Till vardags spelar Martin Pospisil för USHL-laget Sioux City Musketeers. Till nästa säsong ska den av Calgary Flames draftade forwarden lira för St. Lawrence University i collegeligan NCAA.

VILL GE SIN VERSION

I det nyss avslutade JVM åkte Slovakien ut i kvartsfinal och igår lade Prospisil ut ett långt Facebook-inlägg där han riktade stark kritik mot lagledningen i form av förbundskaptenen Ernest Bokros och managern Roman Ulehla. Detta efter att Bokros ska ha uttryckt sig kritiskt i medierna mot spelaren.
”Jag skulle vilja uttrycka mig personligen genom min officiella sida på fb och inte genom betalda artiklar som tränare Bokros”, skriver han som inledning.

Pospisil, som stod för två assist under turneringen, skriver att han hade förväntat sig att bli upphämtad på flygplatsen när han skulle ansluta till truppen inför JVM. Detta efter två matcher på lika många dagar med klubblaget, minimalt med sömn och en sex timmars lång flygresa i benen.
”Jag trodde att managern skulle vänta på flygplatsen. Jag ringer honom… han svarar inte, sen ringde jag spelarna, men de var på stadion så de inte hade tillgång till mobiltelefon. Efter en och en halv timme messade en lagkamrat mig att managern sa att jag skulle ta en taxi och komma till stadion. Jag kom till stadion och chefen sa att han inte hade ett missat samtal, och jag sa att han borde ringt mig och se till att allt är lugnt och om jag redan har flugit.”

COACHEN STÄLLDE ULTIMATUM

Trots bristen på sömn och en lång resa är Martin Pospisil med på träningen som börjar en halvtimme efter hans ankomst. Han är även med mot Tjeckien dagen efter. Enligt spelaren riktar tränare Bokros kritik mot honom för prestationen under Tjeckien-matchen och han berättar att han kommer bestämma Prosposils medverkan i JVM efter träningsmatchen mot Kanada.

Kruxet är bara att Prosposil börjar känna sig sjuk och ber därför coachen om att få vila mot Kanada. Enligt spelaren säger då förbundskaptenen att han inte kan ta ut spelaren till JVM om han inte spelar matchen mot Kanada. Andra spelare lägger sig i och Bokros ger slutligen med sig och ger den slovakiske talangen tre dagars ledigt.

LAGKOMPISEN DELAR KRITIKEN

Prosposil får även medhåll från lagkompisen Milos Fafrak stämde in i kritiken i ett eget Facebook-inlägg.
”När någon skadades ville inte Roman Ulehla att ta honom till sjukhuset eftersom han hade mycket arbete att göra, så vi var tvungna att betala taxi för att göra allt. De tvättade inte de kläder vi hade på hela månaden, vi var tvungna att ta hem och tvätta dem själva.”

Prosposil skriver att han nu vill att det sker förändringar i landslagsledningen för det slovakiska U20-landslaget.
”Jag skriver det här för att få dig att förstå att förbundet måste börja göra något åt det, och att de inte kommer låta detta hända nästa år. Det är hemskt när man är 19 år.”

Den här artikeln handlar om: