Sök
MONTREAL, QC – JANUARY 05: Look on Nashville Predators defenceman P.K. Subban (76) during the Nashville Predators versus the Montreal Canadiens game on January 05, 2019, at Bell Centre in Montreal, QC (Photo by David Kirouac/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA JAN 05 Predators at Canadiens PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon190105037 …
Nyheter

Stjärnbacken nådde milstolpe – mot klubben som draftade honom

Han var tänkt att bli Montreal Canadiens härförare i försvarsleden när han draftades 2007. Men för drygt två år sedan trejdades P.K Subban iväg till Nashville. Inatt kom assist nummer 300 backen när Predators besegrade just Canadiens med 1-4.

P.K Subban har gått och blivit en rejäl profil i NHL sedan han kom till Nashville. Men det var av Montreal han draftades 2007 som 43:e spelare totalt och det är också för den klubben han spelat merparten av sina 606 NHL-matcher.

Men på sommaren 2016 trejdades han till Nashville och när lagen inatt möttes passade Subban på att fira en milstolpe i sin karriär. Först låg han tillsammans med Mattias Ekholm bakom Craig Smiths 0-1-mål och sedan spelade han fram samme spelare till 1-3. Det innebar 300 assist i karriären för Subban.

Subban trejdades mot Shea Weber och den sistnämnde blev Canadiens ende målskytt inatt.

Mattias Ekholm gjorde både mål och assist för Predators. Calle Järnkrok låg bakom Ekholms mål och Viktor Arvidsson satte 1-4-pucken.

Montreal Canadiens – Nashville Predators 1-4 (0-2,1-1,0-1)

Montreal: Shea Weber
Nashville: Craig Smith (2), Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: