Sök
Jack Hughes (i galler) och Ryan Poehling (på ett knä) deppar efter USA:s finalförlust.
Nyheter

Supertalangen bedrövad efter JVM-finalförlusten: ”Det suger”

Efter finalrysaren och 3-2-förlusten mot Finland var det mungiporna neråt och nära till tårar i det amerikanska JVM-laget.
– Det var inte såhär vi ville att det skulle sluta, säger Jack Hughes till Hockeysverige.se. 

VANCOUVER (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det hade inte gått särskilt lång tid efter finalförlusten mot Finland när de amerikanska spelarna långsamt och med böjda huvuden anlände till den mixade zonen i Rogers Arena. Kaapo Kakkos avgörande med 86 sekunder kvar att spela hade sänkt det amerikanska lagets gulddrömmar.
– Det är tråkigt. Vi hade verkligen velat vinna. Det suger att vi förlorade, säger en ledsen Jack Hughes.

Supertalangen, som förväntas gå som nummer ett i sommarens draft, hade många ögon på sig under turneringen. USA hade heroiskt hämtat upp 0-2 till 2-2 i den tredje perioden, och efter det hade dessutom Hughes chanser att avgöra. Men 17-åringen missade både ett friläge och ett läge från nära håll. Istället avgjorde Kakko, som är en av Hughes största utmanare till att väljas som nummer ett i Vancouver i sommar.
– Bänken levde efter upphämtningen. Jag tyckte vi var på gång och att vi hade en väldigt bra chans. Men det är hockey, det är sådant som händer, suckar Hughes.

Hughes spelade premiären mot Slovakien, men var sedan borta tre matcher på grund av skada. Han fick ändå chans att visa hockeyvärlden en hel del av sin talang.
– Det var väldigt roligt att spela i turneringen, vi hade väldigt roligt i laget. Men det var inte så här vi ville att det skulle sluta. 

– När jag i framtiden ser tillbaka på det här kommer det nog var ett bra minne, men just nu är det bara tungt, avslutar Hughes.

”VISADE MYCKET HJÄRTA”

Nära till tårar var även forwarden Ryan Poehling. Tjugoåringen, som gjorde hat trick mot Sverige, kom med i turneringens All Star Team och utsågs till turneringens mest värdefulla spelare.
– Vi visade mycket hjärta. Det säger mycket om den här gruppen. Vi träffades för tre veckor sedan och var överens om vad vi ville göra. Ibland går livet inte som du vill, jag är stolt över killarna. Vi krigade hela vägen, säger Poehling.

Poehling och hans USA hade fem powerplay-chanser i matchen, men turneringens mest effektiva powerplay inför finalen kunde inte ta vara på sina chanser.
– Men tittar man på film från den här matchen var där inget annat vi kunde ha gjort. Deras målvakt (Ukko-Pekka-Luukkonen) spelade riktigt bra ikväll, menar Poeling.

USA sköt 28 skott mot Luukkonen, men hade svårt med effektiviteten, inte bara i numerärt överläge. Det kostade segern menar Poehling.
– Hockey är en sport där misstag straffar en. De tog tillvara på de vi gjorde och vi kunde göra det på deras. Jag tycker det var skillnaden.

Silvermedaljen var USA:s fjärde medalj på lika många år. Men bedrövelsen var stor över att inte få vinna den allra ädlaste.
– Det mest frustrerade är att vi försöker göra rätt, och det tyckte jag vi gjorde för det mesta. Men ibland går det inte vägen, sådan är hockeyn, säger Poehling.

Den här artikeln handlar om: