Sök
4.07869650 5746717 02.01.2019 Slovakia’s head coach Ernest Bokros, centre, directs his players during the Ice Hockey 2019 World Junior championships match between Russia and Slovakia, in Vancouver, Canada. Chris Barry / Sputnik IBL …
utland

”Så mycket ont som denna herre har gjort är inte möjligt”

Häromdagen gick de slovakiska JVM-spelarna Martin Pospisil och Milos Fafrak ut med stenhård kritik mot U20-landslagets ledning med coachen Ernest Bokros i spetsen. Nu kommer fler vittnesmål om tränarens metoder.

Ernest Bokros har sedan början av 10-talet haft ansvaret för det slovakiska juniorlandslaget. Men nu börjar marken gunga rejält under hans fötter vad det verkar. Detta sedan spelarna Martin Pospisil och Milos Fafrak skrivit öppet på Facebook om sina upplevelser från den senaste JVM-turneringen.

FLER BERÄTTELSER STRÖMMAR IN

Bland annat ska Pospisil, som inför träningsmatchen mot Kanada inför JVM började känna sig sjuk, fått höra att han var tvungen att spela, annars kunde Bokros inte plocka ut honom. Detta trots att forwarden spelat matchen innan mot Tjeckien.

Efter att de båda spelarna under helgen gått ut med sina upplevelser av landslagsledningen så har det strömmat in kommentarer om Bokros ledarskap. Detta enligt den tjeckiska sajten sport.cz. Bland annat ska en spelare blivit attackerad av lagets massör i samband med att han skulle hämta en jacka när laget tränade utomhus, i situationen som uppstod råkade spelarens knä träffa massören över näsan så att den bröts.

Det är pappan som skriver om händelsen. Men det var inte massören som fick Bokros vrede mot sig, utan den attackerade spelaren.
”Ca 20 minuter senare ringde Bokros mig om att min son attackerade massören och skulle skickas hem. När jag förklarade för honom hur det hände, och att jag skulle anmäla massören, sa han åt mig att inte göra det”, skriver pappan, som ska ha haft en ledarroll i laget vid tillfället, enligt sajten.

TRÄNAT EN RAD LAG

En annan spelare skriver:
”Martin, jag stödjer dig fullständigt och jag vet precis vad du har gått igenom. Han gjorde detsamma med mig. Så mycket ont som denna herre har gjort är inte möjligt och han jobbar fortfarande med ungdomar.”

Det står inte att finna någonstans om Bokros bemött anklagelserna eller ej. Så just nu har vi bara fått en sida av myntet.

Ernest Bokros har tränat en rad klubblag i Tjeckien och Slovakien innan hans arbete hos förbundet tog vid.

Den här artikeln handlar om: