Sök
xxkeikkaxx Vancouver, Canada, JANUARY 5, 2019: U20 Ice Hockey World Championships. FINLAND vs. USA, Gold Medal Game. Team Finland Head Coach Jussi Ahokas celebrates his team’s 3-2 win over the USA in the Gold Medal game at the 2019 IIHF World Junior Hockey Championships at Rogers Arena in Vancouver, Canada (Photo by Christian J. Stewart / All Over Press Finland) …
Nyheter

Först JVM-guld – sedan fick han träffa sin son för första gången

Det är inte bara JVM-guldet som Finlands förbundskapten har anledning att fira Jussi Ahokas. Vid hemkomsten till Finland under måndagskvällen fick han dessutom träffa sin nyfödda son för första gången.
— Han verkar vare en toppenkille, berättade 38-åringen för Yle.

Jussi Ahokas, som mitt under brinnande JVM ifjol ersatte den sparkade Jukka Rautakorpi, ledde de finska junior-lejonen till nationens femte JVM-guld i lördags. Vad som dock inte tidigare framkommit är att han mitt under kvartsfinalen mot Kanada även blev pappa till en son. Faktum är att han föddes i samma stund som Toni Utunen pangade in avgörandet i förlängningen.

När guldvinnarna igår anlände till Finland fick Ahokas träffa sonen för första gången.
— Det går inte att förklara med ord. Det finns inte något finare. Han verkar vare en toppenkille. Stressar inte för mycket, bara sover, säger Ahokas till Yle.

Den här artikeln handlar om: