Sök
190105 Aarne Talvitie of Finland kisses the winner’s trophy after the 2019 IIHF World Junior Championship gold medal game between USA and Finland on January 5, 2019 in Vancouver. …
Nyheter

Ledde Finland till JVM-guld – nu är säsongen över för lagkaptenen

Aarne Talvitie var lagkapten för det finska landslag som bärgade JVM-guldet förra veckan. I finalen mot USA ådrog sig forwarden en knäskada och nu står det klart att 19-åringens säsong är över.
– Det här är ett hårt pris för världsmästerskapet, men jag är villig att betala det, säger Talvitie till Yle.

Aarne Talvities säsong är över bara ett par dagar efter att han i egenskap av lagkapten var med och ledde Finland till JVM-guld i Vancouver. Detta stod klart efter att knäskadan han ådrog sig i finalmatchen mot USA visat sig vara så pass allvarlig att en operation krävdes.

”ATT VI VANN VM-GULD TRÖSTAR EN HEL DEL”

Enligt Yle kommer det krävas sex till nio månaders rehab efter operationen.
– Visst är det här en hård smäll. Synd att det skedde mitt under säsongen. Men att vi vann VM-guld tröstar en hel del. Det här är ett hårt pris för världsmästerskapet, men jag är villig att betala det. Turneringen var en så fin upplevelse. Skadan kunde ha kommit när som helst, säger Talvitie till Yle.

19-åringen, som till vardags spelar collegehockey med Penn State University, kommer att operas i USA.

Talvitie stod för sju poäng på sju matcher i JVM och var således näst bästa poängplockare. Bara Kärpätforwarden Aleksi Heponiemi var bättre än Talvitie med sina nio poäng.

Den här artikeln handlar om: