Sök
Sveriges U18-landslag ställs mot Finland i JVM-kvartsfinalen i morgon.
Nyheter

Förbundskaptenen redo för kvartsfinal: ”En rolig utmaning”

Under onsdagen blev det klart att det blir Finland i kvartsfinalen för Alexander Bröms U18-landslag i JVM-turneringen i Japan. Förbundskaptenen ser framemot morgondagens utmaning.
– I morgon är det vinna eller försvinna vilket är en rolig utmaning som alla spelare får erfara och som de kan plocka med sig i sina fortsatta karriärer, säger Bröms till hockeysverige.se.

Det blev en 2-0 förlust mot USA i sista gruppspelsmatchen. Förlusten och det faktum att Finland vann över Tjeckien med 2-1 gör att Sverige ställs mot våra grannar i öst i morgondagens kvartsfinal. Enligt IIHF:s hemsida är matchstart 6.30 svensk tid.

”EN NY RESA BÖRJAR”

Alexander Bröms är svensk förbundskapten.
– Idag mot USA tycker jag vi gör en bra prestation. Vi gör en riktigt bra första period i spelet utan puck, mer att önska i spelet med puck, vilket jag tyckte vi gjorde bättre i dem två andra perioderna. Vi skapar en del heta målchanser som vi behöver göra mål på för att vinna en sådan match.

Hur går tankarna inför kvartsfinalen?
– Det blev klart ganska sent här att vi skulle möta Finland i kvarten imorgon, men vi har förberett scouting för vilka det än hade blivit i en kvartsfinal.
– Vi har scoutat Finland och pratat om saker vi behöver komma upp med i morgon för att ha en bra match. Vi vill skapa samma vilja och desperation som vi hade idag mot USA. I morgon är det vinna eller försvinna vilket är en rolig utmaning som alla spelare får erfara och som de kan plocka med sig i sina fortsatta karriärer. Vi ser fram emot morgondagen när en ny resa börjar, avslutar Alexander Bröms.

I den andra kvartsfinalen möts Ryssland och Schweiz. USA och Kanada är direktkvalificerade till semifinal då dom kommit etta respektive tvåa i A-gruppen.

Den här artikeln handlar om: