Sök
Patrik Zetterberg ser chanserna att Patrik Berglund återvänder till Västerås som ”mikroskopiska”
Västerås IK

Sportchefen om potentiella drömvärvningen: ”Mikroskopiska chanser”

Patrik Berglund går fortfarande klubblös efter att ha fått sparken från Buffalo för tre veckor sedan. 30-åringen är hemma i Västerås, men en återkomst till stadens Hockeyallsvenska lag är knappast trolig, enligt sportchefen Patrik Zetterberg.
– Känslan är att det är mikroskopiska chanser just nu, säger Zetterberg till Hockeypuls.

LÄS MER: Stängdes av från egna klubben – nu bryter de Patrik Berglunds kontrakt

Det är tre veckor sedan Buffalo Sabres valde att bryta kontraktet med Patrik Berglund. Anledningen till det brutna kontraktet ska ha varit att 30-åringen inte skulle ha dykt upp till två av lagets matcher.

I måndags fanns Patrik Berglund i publiken när Västerås besegrade Leksand hemma i ABB Arena. Berglund har Västerås som moderklubb och direkt efter att kontraktet brutits med Sabres började spekulationerna om att 30-åringen skulle återvända till Västerås.

”HAR INTE PRATAT NÅGOT OM ISHOCKEYN”

Nu berättar Västerås sportchef Patrik Zetterberg att chanserna för en återkomst till klubben är små för Berglund.
– Känslan är att det är mikroskopiska chanser just nu.
– Jag har ingen aning om hur han ställer sig till det (att spela i VIK). Om han skulle känna sig motiverad att börja om igen med hockeyn här i Västerås så är vi självklart positiva till det. Men det ska man nog inte ha jättestora förhoppningar om, säger Zetterberg till Hockeypuls.

Zetterberg bekräftar samtidigt att han haft kontakt med Berglund.
– Men vi har inte pratat något om ishockeyn. Jag valt att låta Patrik komma hem och landa i lugn och ro. Inte omöjligt att vi kommer träffas i en snar framtid över en lunch för att stämma av som vänner, säger Zetterberg.

Patrik Berglund noterades för fyra poäng (2+2) på 23 matcher under sin tid i Buffalo.

Den här artikeln handlar om: